Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franse succesformule Pitaya van start in Nederland

09 maart 2022

De Franse succesformule Pitaya gaat van start in Nederland. Pitaya is een snelgroeiende franchiseformule van Thaise street food restaurants met 140 vestigingen in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Portugal, Reunion, Martinique, Verenigde Arabische Emiraten en België. Vorig jaar verkreeg het Belgische Alphaseed de master rechten voor de Benelux. Sindsdien zijn er al zes restaurants geopend in België. Daarnaast zullen er aankomende zomer nog eens vier vestigingen openen in België en één in Luxemburg. Alphaseed streeft ernaar dit jaar zeker twee Pitaya’s te openen in Nederland.

Uniek en onderscheidend concept

In de vestigingen van Pitaya heerst een echte street food vibe, dat zie je terug in de inrichting met graffiti, zebrapaden en posters. Franchise directeur Robin Buisseret vindt Pitaya in vele opzichten uniek en onderscheidend. “Wij zijn momenteel de enige Thai street food formule in West-Europa. Wij brengen originaliteit en diversiteit in de branche. De producten van Pitaya zijn decoratief, authentiek, kleurrijk en creatief, vers en gezond,” aldus Buisseret. Pitaya zit op A-locaties gevestigd: zichtlocaties aan een doorgaande weg net buiten het drukke centrum. Voor winkelcentra bestaat er een shop-in-shop module die al zeer succesvol is in België en Frankrijk.

Expansie in Europa

Buisseret verwacht in zeven jaar zeventig vestigingen te openen. Hiervan komen er naar verwachting 35 in Nederland, 30 in België en 5 in Luxemburg. “Ondernemers komen bij ons in een gespreid bedje terecht. Pitaya is een hard franchiseformule en ondersteunt de franchisenemers van A tot Z: denk aan IT, supply chain, finance en administration. Wij willen ervoor zorgen dat de ondernemer zich helemaal kan focussen op de kwaliteit van het eten en het geven van service aan de klant,” aldus Buisseret.

Pitaya in Nederland

Ook in Nederland is er vanuit Pitaya groeipotentie. Om deze reden is Pitaya opzoek naar franchisenemers in Nederland. Deze ondernemers hebben grote affiniteit met de horeca en hechten veel waarde aan kwalitatief hoogstaande gerechten. De franchisenemer zet alles op alles zodat de klant voor heel even het gevoel heeft zich in de straten van Bangkok te begeven.

 

Ben jij de volgende franchisenemer van Pitaya in Nederland?

Ontvang gratis meer informatie over Pitaya

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Pitaya

×