Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Geldvoorelkaar.nl grootste crowdfunding platform 2018

CrowdfundingCijfers.nl heeft deze award uitgereikt, verder wisten zij te melden dat crowdfunding in 2018 met 48% naar 329 miljoen euro gegroeid is. In 2018 zijn er in totaal 8.800 projecten en ondernemingen gecrowdfund. Geldvoorelkaar.nl behoudt daarmee zijn positie als grootste crowdfunding platform in Nederland. Sinds de oprichting in 2011 is er meer dan 154 miljoen euro geïnvesteerd via het platform, in meer dan 1400 projecten.

Er zijn inmiddels ruim 216.000 investeringen gedaan via Geldvoorelkaar.nl. Gemiddeld behalen investeerders via Geldvoorelkaar.nl een bruto rendement van +7,46% en een netto rendement van +4,44% op hun investeringen. Er wordt verwacht voor 2019 verwacht dat het netto rendement zal stijgen naar een stabiele +5%. Dat blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl, dat tevens de award uitreikt.

In december 2018 passeerde Geldvoorelkaar.nl de grens van 150 miljoen euro aan investeringen. Volgens de directeur en oprichter was dit nog maar het begin.

Over Geldvoorelkaar.nl

In 2009 werd Geldvoorelkaar.nl opgericht. Oprichter Edwin Adams komt zelf als franchisenemer bij een bank vandaan. De franchiseformule is er destijds mee opgehouden. Iets wat Edwin toen al opviel is dat het voor ondernemers in de MKB al moeilijk was om financieringen rond te krijgen. Daarbij komt dat Crowdfunding in opmars was in o.a. Amerika en Engeland. In Nederland was Crowdfunding alleen bekend als het op investeren in goede doelen aankomt, voor ondernemers bestond Crowdfunden niet. Met deze gegevens in het achterhoofd is Geldvoorelkaar.nl opgericht.

×