Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hans Anders ziet mogelijkheden voor honderd extra vestigingen in Duitsland

Directeur Bart van den Nieuwenhof van franchiseformule Hans Anders heeft in een interview met RetailTrends aangegeven nog flink te willen groeien in Duitsland. Aan het eind van het jaar komen er veertig nieuwe vestigingen bij en als het aan Van den Nieuwenhof ligt, blijft dat er niet bij. “Eigenlijk staat niets ons in de weg om tussen nu en dertig maanden pakweg honderd winkels geopend te hebben.”

Door de overname eind vorig jaar van branchegenoot Eyes + more, heeft de optiekketen zijn Europese aanwezigheid flink vergroot. Eyes + more, van origine Nederlands, is met 130 vestigingen vooral in Duitsland groot. Door alleen brillen aan te bieden onder een private label, zet de formule zich anders in de markt dan Hans Anders.

Veel ruimte om te groeien is er voor de optiekformule niet meer. Hans Anders heeft in Nederland ruim 260 vestigingen en in België 130. Dit jaar worden er in Nederland nog vier vestigingen geopend en in België vijftien. Van den Nieuwenhof geeft in het interview aan dat Hans Anders over twee á drie jaar daar tegen de grenzen van expansie aanloopt.

×