Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hoe franchisenemer Harry Raaijmakers succes vond bij Personal Fitness Nederland

Harry Raaijmakers is begonnen als franchisenemer bij Personal Fitness Nederland op 1 maart 2019 nadat Giel Verberne, één van de eigenaren van Personal Fitness Nederland, Harry wist te vinden. Al gauw stonden er 3 studio’s onder Harry’s naam en zijn er nog 4 studio’s geopend in augustus 2019.

“Ik heb altijd al in de sportwereld gezeten”

Voordat Personal Fitness Nederland in beeld kwam was Harry Raaijmakers regiomanager bij Health City International en als manager bij Laco International. Daaropvolgend is Harry zijn eigen personal training studio in Eindhoven gestart. Hiernaast heeft Harry ook in de technische staff als Performance coach bij PSV gewerkt. Toch wilde Harry graag verder groeien, maar dan wel samen, want “alleen is ook maar alleen”.

Welk verschil merk je na de overstap van een eigen onderneming naar franchise?

“Het grote verschil is dat je kunt gaan overleggen en zaken samen kunt oppakken, maar het grote voordeel was dat er binnen Personal Fitness Nederland al zo’n mooi uitgewerkt coaching programma lag en de marketing daar gelijk opgepakt werd. Dat was heel fijn, dat deze taken uit handen werden genomen. Ik kan nu lekker op de vloer zijn om mensen te helpen of training te geven, al die randzaken daar wil je gewoon minder tijd aan kwijt zijn en daar kan een franchisegever enorm in ontlasten.” Zo zijn taken als debiteuren, financiële administratie en marketing uit handen genomen.

Vandaar dat het franchisen ook goed bevalt, “Het is heerlijk, rust op momenten dat je rust wilt hebben en op momenten dat je wat gaat doen iets kunnen doen waar jij in je eigen kracht staat.” Dit heeft voornamelijk te maken met de schaalgrootte, “Je hebt een hele grote organisatie achter je zitten, waardoor je gewoon meer body hebt.”

Als laatste nog een tip voor de startende franchisenemer.

Maak eerst een heel goed plan, schets daarna een aantal scenario’s hoe het kan gaan, verbind daar acties aan, maar ga die actie dan ook wel echt uitvoeren. “Doe dagelijks dingen die je leuk vindt, waardoor je gas wilt blijven geven.”

Ontvang gratis meer informatie over Personal Fitness Nederland

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Personal Fitness Nederland

×