Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo draagt 44 La Place restaurants aan Vermaat over

Vandaag is bekend gemaakt dat franchiseformule Jumbo en horeca- en cateringspecialist Vermaat Groep een samenwerking aan gaan voor de exploitatie van 44 La Place restaurants. De supermarktketen blijft eigenaar van La Place en behoudt zes restaurants, vier stationslocaties en de (inter)nationale franchiserelaties. De partijen gaan samen het La Place concept verder ontwikkelen. Door de nieuwe samenwerking kan Jumbo de focus leggen op de uitbreiding van de La Place formule en Vermaat kan zijn sterke positie in de horecamarkt uitbreiden. Vermaat zal de medewerkers, de activa en exploitatie van deze 44 restaurants van Jumbo overnemen. De samenwerking zal per 1 april 2021 van start gaan.

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo: “Met Vermaat als sterke samenwerkingspartner aan boord ziet de toekomst van La Place in Nederland er rooskleurig uit. In het uitzonderlijke jaar 2020, waarin we onze restaurants voor een groot deel gesloten moesten houden, hebben we op verschillende fronten gekeken naar verbeteringen en vernieuwingen waarmee we sterker uit de coronacrisis kunnen komen. Niet alleen zijn we gekomen met aanpassingen van ons restaurantconcept die beter aansluiten bij deze tijd. Ook hebben we mogelijke samenwerkingsverbanden onderzocht die de restaurants operationeel kunnen versterken. De voorgenomen strategische samenwerking met Vermaat beschouwen we als een schot in de roos voor een gezonde en succesvolle toekomst.”

‘’De lange termijn strategie die we hebben ingezet, is om sterk te groeien in binnen en buitenland. De coronaperiode is niet gemakkelijk geweest voor Vermaat en onze medewerkers, maar we hebben dit lange termijn doel nooit uit het oog verloren. We zijn blijven door investeren in nieuwe concepten en nieuwe markten. Zo maken al een tijdje twee La Place restaurants (Designer Outlet Roosendaal & Eindhoven Airport) deel uit van het aanbod van Vermaat. De verbreding van de samenwerking met Jumbo en La Place is hierop een logisch vervolg dat perfect past in onze strategie”, aldus Rick Zeelen, CEO Vermaat Groep.

1300 medewerkers van deze La Place restaurants gaan over naar Vermaat en behouden hun huidige arbeidsvoorwaarden. Ook gaat een deel van de medewerkers op het La Place Servicekantoor over naar Vermaat.

×