Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Maar liefst drie nieuwe franchisenemers voor Maaltijd Compleet

Franchiseformule Maaltijd Compleet is de enige aanbieder in Nederland van thuisbezorgde verse maaltijden. “Wij hebben hiermee een unieke propositie”, stelt franchisegever Frans Thomas. Wat echter minstens zo belangrijk is dat dat zijn de ondernemers zelf. Zij zorgen voor een topservice en bouwen een vertrouwensrelatie op met de klant, dat is echt uniek. Bij maaltijdbezorging door Thuisbezorgd en DHL wordt er een doos voor de deur gezet. Bij ons gaat dat heel anders. Wij maken altijd een praatje en bezorgen letterlijk tot in de koelkast van onze klanten, dat wordt heel erg gewaardeerd. Van enkele van onze klanten krijgen wij zelfs de sleutel mee!”

In 2023 zijn er drie nieuwe franchisenemers gestart bij Maaltijd Compleet waarmee de tellers nu op vijf staat. Thomas: mijn compagnon en ik zijn zelf maaltijdbezorgers, wij hebben de formule twee jaar geleden opgezet. Het eerste jaar hebben wij benut om de formule te optimaliseren. Die staat nu als een huis. Wij kiezen voor een rustige gecontroleerde groei en willen eind van dit jaar op tien vestigingen uitkomen.

Sinds begin deze week is Maaltijd Compleet ook erkend lid van de Nederlandse Franchise Vereniging. Thomas: in de toelatingsprocedure hiervoor word je formule helemaal binnenste buiten gekeerd, alleen als je formule aan alle gestelde voorwaarden voldoet word je erkend lid. Dat dit als zo jonge formule nu al gelukt is ben ik erg trots op.”

De vraag naar hoogwaardige verse maaltijdbezorging aan huis is de laatste jaren sterk gestegen. Dit komt mede omdat de overheid ouderen stimuleert om langer zelfstandig te wonen, waardoor zij minder snel worden opgenomen in verpleeg- of ziekenhuizen. Thomas: “Opvallend genoeg maken ook steeds meer jongere mensen gebruik van onze dienstverlening. In dat opzicht profiteren we van de groeiende populariteit van thuisbezorging. Ik voorzie ook nog aanzienlijke groei in de markt, vanuit verschillende doelgroepen.”

×