Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemer Marco Kuperus start avontuur bij Filta Environmental

Medio mei is Marco Kuperus als franchisenemer begonnen bij Filta in regio West-Friesland. Na 31 jaar werkzaam geweest te zijn bij een uitgeverij was Marco toe aan een nieuwe uitdaging. De afgelopen jaren dacht hij vaak na over het starten van een eigen onderneming. Via het platform van De Nationale Franchise Gids kwam hij terecht bij franchiseformule Filta. Enkele maanden later rijdt hij in zijn bestelbus, op weg naar klanten, om hen op locatie te voorzien van de door Filta ontwikkelde service: het op microbasis filteren van frituurolie en het professioneel schoonmaken van frituren.

Nieuwe uitdaging

Een jaar geleden had Marco zich niet voor kunnen stellen dat hij vandaag de dag franchisenemer bij Filta zou zijn. “Het enige wat toen zeker was, was dat ik wou ondernemen,” lacht Marco. “Ik ging de zoektocht naar de geschikte franchiseformule open in. Ik vroeg bij diverse formules informatie aan. Al gauw werd duidelijk dat mijn interesse uitging naar Filta.” De ondernemer beschrijft dat het grote perspectief tot succes in combinatie met de relatief lage investeringskosten hem aanspraken. “Daarnaast ben je bij Filta ook zonder ervaring welkom. Door het volgen van een interne opleiding kan je alles in een korte periode leren. Hierdoor kan je vrij gemakkelijk voor jezelf beginnen in iets wat uniek is.”

Op stap met een franchisenemer

In overleg met Savvas Nikolaidis, franchisegever bij Filta, besloot Marco een aantal dagen mee te lopen met een bestaande franchisenemer. “De franchisenemer vertelde alle ins en outs van het franchisen bij Filta. Denk hierbij aan financiële informatie, maar hij legde ook uit hoe het gehele proces in zijn werk gaat. Bovendien was hij open over zijn ervaringen bij Filta,” vertelt Marco. “Het kan op papier allemaal goed klinken maar een meeloop dag geeft echt relevante informatie. Na afloop dacht ik: dit wil ik!” aldus Marco. Er werd een afspraak met Savvas gemaakt waarna alles in werking is gezet. In de weken daarna volgende de ondernemer een opleiding bij Filta. Tijdens deze opleiding leerde Marco de theoretische zaken van het vak. “Je gaat echt goed voorbereid op pad!” legt marco uit. “Dat geeft een goed gevoel.”

De juiste afweging

Marco adviseert potentiële franchisenemers het volgende: “Loop een dag mee. Op deze manier weet je echt hoe het eraan toe gaat binnen de franchiseformule. Vraag naar de ervaringen van de franchisenemer met wie je meeloopt. Wat zijn de voor- en nadelen? Maak op basis daarvan je keuze.” Daarnaast benadrukt Marco de openstaande kansen bij Filta. “Regio Noord-Holland wordt bijvoorbeeld ter overname aangeboden. Dit is een onwijs goed gebied. Het is zeker de moeite waard om naar de openstaande gebieden te informeren,” aldus Marco. “Wellicht zit je binnenkort naast mij in de bus tijdens een meeloop dag,” sluit Marco lachend af.

Ontvang gratis meer informatie over Filta Environmental

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Filta Environmental

×