Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Moederbedrijf Domino’s Nederland nieuwe masterfranchiser Denemarken

Domino’s Pizza Enterprises (DPE) heeft de masterfranchiserechten in Denemarken overgenomen van DPS. Daarmee heeft de organisatie nu de rechten in handen van negen landen, waaronder Nederland en België.

De komende jaren wil DPE doorgroeien tot 2850 vestigingen in 2025. Momenteel zijn dit er duizend. In Denemarken komen daar volgend jaar twintig vestigingen bij. Ceo Misja Vroom van Domino’s Benelux ziet de overname als een goede aanvulling op het huidige portfolio. “Zowel vanwege de ligging als ook de consumentenbehoefte, die vergelijkbaar is met de onze.”

De afgelopen twintig jaar heeft DPS van Domino’s Denemarken een ‘kleine maar winstgevende onderneming’ gemaakt. Als gevolg van ‘operationele uitdagingen en negatieve mediaberichten’ stuitte het bedrijf vorig jaar echter op problemen. Als gevolg daarvan besloot DPS de activiteiten in Denemarken te staken.

Domino’s heeft in Nederland momenteel 270 vestigingen. Naar verwachting wordt dit najaar de driehonderdste vestiging geopend. Domino’s Pizza Enterprises bezit ook de masterfranchiserechten in landen als Frankrijk, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland.

 

×