Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Overname HEMA mogelijk deze week nog rond

15 december 2020
Eind oktober werd bekend dat de familie Van Eerd door middel van haar investeringsfonds Missisippi Ventures samen met Parcom een overeenkomst had gesloten met de schuldeisers van HEMA. De familie Van Eerd was al eigenaar van Jumbo Supermarkten en La Place. De partijen kregen acht weken de tijd om de bankfinanciering te realiseren en de koop af te ronden. Het blijkt dat de investering op dit moment zo goed als rond is. Naast dit nieuws werd vandaag bekend dat HEMA, ondanks de nieuwe corona maatregelen omtrent het sluiten van niet-essentiële winkels, kan openblijven.
De overname van HEMA

Aan de Financiële Telegraaf is gemeld dat de partijen mogelijk woensdag of donderdag a.s. al hun handtekening zetten. Met de overname was een bedrag gemoeid van 440 miljoen euro, waarmee Parcom en Mississippi beiden de kans kregen om 50 procent eigenaar te worden. Volgens de Telegraaf heeft het consortium een akkoord bereikt met banken als ABN Amro, Rabobank en ING voor een lening van 280 tot 300 miljoen euro. Er is ook contact geweest met het Ministerie van Economische Zaken, maar er zijn geen staatsgaranties. HEMA wil nog niks weggeven over de bijeenkomst: “We doen daar geen uitspraken over zolang het proces nog loopt. Bovendien is het met de nieuwe corona maatregelen niet aan de orde”, zegt een woordvoerder van HEMA.

HEMA ondanks maatregelen open

Naast het nieuws over de overname is vandaag het nieuws gepubliceerd dat ondanks de coronacrisis en de nieuwe maatregels omtrent de sluiting van niet-essentiële winkels, HEMA kan openblijven. HEMA heeft besloten om alle artikelen zoals kleding en niet-levensmiddelen af te dekken om zo alsnog open te blijven. HEMA verkoopt ook levensmiddelen, zoals verzorgings- en versproducten en maken het hiermee mogelijk voor de klant om dit te kopen. Daarnaast is het ingevoerd om supermarkten te ontlasten.

×