Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Annet Nijbroek en Maaike Waarts treden toe tot managementteam Zuster Evie

Per 1 juli treden Annet Nijbroek en Maaike Waarts toe tot het managementteam van franchiseformule Zuster Evie. Zij zullen als management trainees meedraaien met Franka Verriet (operationeel directeur) en Eline Tromp-Vrielink (algemeen directeur).

“Zuster Evie is een franchiseformule maar eigenlijk zijn we een community, een sisterhood van gelijkgestemde ondernemers. Vanuit die sisterhood gedachte is er altijd veel ruimte geweest om vanuit de franchisenemers positie door te groeien. Zelf ben ik ooit ook begonnen als franchisenemer en in 2019 ingestapt als aandeelhouder”, aldus Verriet. “Dat kenmerkt het bedrijf. Maaike en Annet zijn franchisenemers van het eerste uur. Toen zij Eline en mij benaderden met de vraag of ze niet meer konden bijdragen aan de formule, zijn we met elkaar in gesprek gegaan.”

Van start-up tot professionele organisatie

Annet Nijbroek licht haar keuze om toe te treden tot het managementteam toe: “Ik ben al 5 jaar met veel plezier franchisenemer bij Zuster Evie en heb het bedrijf zien groeien van een start-up naar een steeds professionelere organisatie. Juist omdat ik nog weet hoe het in het begin was, wil ik me graag inzetten om beginnende ‘zusters’ te helpen met hun ondernemersavontuur. Ik heb dan ook aangeboden om een onboarding programma en een trainingsprogramma op te zetten. Dat bleek ook een lang gekoesterde wens van Franka en Eline te zijn.”

Maaike Waarts geeft aan wat haar dreef om de stoute schoenen aan te trekken. “Ik ben een creatief persoon en zie constant nieuwe dingen die leuk zijn. Na 5 jaar franchisenemer loop je dan toch tegen de grenzen aan van wat kan binnen een dergelijke constructie. Omdat Zuster Evie al een formulemanager heeft, dacht ik niet dat er ruimte zou zijn. Maar in ons gesprek gaf Eline aan dat er nog veel lange termijn plannen liggen waar hulp bij gezocht werd. En eigenlijk vind ik dat heel erg leuk. Een bedrijf runnen op het niveau van franchisegever is toch weer anders dan als franchisenemer. Ik hoop dan ook veel te leren en mee te kunnen denken over de koers van de organisatie.”

Traineeship

Eline Tromp-Vrielink legt de keuze voor een traineeship toe: “Nu we als bedrijf, na een moeilijke coronatijd, weer vooruit kijken, is het belangrijk de juiste mensen aan boord te hebben maar ook te houden. Ik ben altijd voornemens geweest mijn aandelenpakket op te delen in stukken, het terug te geven aan de sisterhood die het mee groot hebben gemaakt. Zusters van het eerste uur komen daarvoor in aanmerking.”

Tromp-Vrielink vervolgt: “Zo is Franka in 2016 ingestapt en hebben we het traineeship in het leven geroepen voor zusters die minimaal 5 jaar zuster zijn. Om eens te kunnen snuffelen aan wat het nou precies inhoudt om franchisegever te zijn, is een traineeship ideaal. We kijken samen of er een takenpakket samen te stellen is waar de trainee-zuster verantwoordelijk voor wordt en die bijdraagt aan de verdere professionaliseringsslag. Na een jaar halen we het net op. Is het besturen van de organisatie iets wat de trainee ligt dan staat een aandelenregeling open. Zo niet dan heeft de Zuster in ieder geval een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Dat is een van onze kernwaardes, jezelf ontwikkelen door ondernemerschap. Het gaat vooral op voor onze startende zusters maar met dit traineeship bieden we een extra ontwikkelingslaag aan voor de ervaren zusters.”

Foto vlnr: Franka Verriet, Eline Tromp-Vrielink, Annet Nijbroek en Maaike Waarts.

×