Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Audax wil stoppen met de Marskramer formule

Audax, moederbedrijf van verschillende winkelformules, doet ongeveer 160 winkels van de hand. Het gaat om winkels van Novy, Marskramer, Groothandel Gouda en Prima. Deze zijn twee jaar geleden nog overgekocht door Audax.

Audax zegt dat corona uiteindelijk heeft geleidt tot de beslissing. De franchisenemers van Marskramer zeggen dat andere factoren ook een rol hebben gespeeld. Zo zou Audax na de overname de winkels niet goed hebben voorzien van voorraad. Dit probleem zou tot op heden het geval zijn geweest bij franchisevestigingen van Marskramer.

Over Audax

Van origine is Audax een mediabedrijf dat zich richt op het uitgeven van verschillende tijdschriften. Ook de formules AKO, Bruna en The Read Shop zijn onderdeel van Audax. Het moederbedrijf heeft tien jaar lang, tussen 2008 en 2018, geen winst gedraaid. In 2019 heeft Audax een winst gedraaid van ongeveer een half miljoen euro. Nu de winkelsluitingen zijn aangekondigd verwacht het moederbedrijf wederom een financiële uitdaging.

Franchisenemers

Audax zal de contracten met franchisenemer moeten ontbinden. Hoe dit proces uitgevoerd zal worden is nog niet duidelijk. De mogelijkheid voor franchisenemers om zelfstandig onder de naam van de franchiseformule verder te gaan wordt nog onderzocht. Eind 2021 zal Audax stoppen met de franchiseformules.

×