Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

fit20 toont kracht aan van slechts 20 minuten trainen

31 mei 2022

Slechts één korte sessie per week van niet meer dan 20 minuten is voldoende om de spierkracht aanzienlijk te verbeteren. Dit blijkt uit het “fit20-onderzoek” dat is gepubliceerd door het wetenschappelijke tijdschrift Research Quarterly for Exercise and Sport. De Nederlandse fit20 franchiseformule heeft 170 studio’s in 10 verschillende landen die gespecialiseerd zijn in deze “minimale effectieve dosis” trainingsmethode.

Het fit20-onderzoek

Bijna 15.000 mensen volgden meer dan zeven jaar de fit20 training ‘minimale effectieve dosis’. Het “fit20-onderzoek” is het grootste onderzoek dat ooit is uitgevoerd op het gebied van bewegingswetenschap. James Steele (Solent Universty, Southamton, VK) zette de gegevens van deze deelnemers uit in een model. Hieruit bleek dat de kracht van de deelnemers in het eerste jaar met 30 tot 50% toe was genomen, ongeacht leeftijd, geslacht en fysieke conditie. De deelnemers voltooiden elke week een enkele training van zes oefeningen. Elke oefening bestaat uit een reeks van vijf tot zes herhalingen. Naar aanleiding van het onderzoek kan geconcludeerd worden dat de spierkracht aanzienlijk kan worden verbeterd met slechts één korte training van 20 minuten per week.

Groei in spierkracht

“Dit onderzoek is uniek in zijn soort,’’ stelt Steele. “Bij het onderzoek werden in de loop van 7 jaar bijna 15.000 mensen gevolgd. Dit zijn dus feitelijke gegevens van echte mensen die trainen bij een fit20 studio. Het is geen laboratoriumonderzoek dat los staat van de realiteit. 50% is echt een substantiële verbetering in spierkracht en zelfs 30% is al een enorme verbetering. Het is zeer aannemelijk dat het een positieve invloed heeft op je leven en gezondheid.” Het onderzoek heeft ook internationaal de aandacht getrokken. Vorige week plaatste de Washington Post een artikel over de fit20-enquête.

De volledige titel van het onderzoek is: Long term time course of strength adaptation to minimal dose resistance training: Retrospective longitudinal growth modelling of a large cohort through training records.  Steele, J., Fisher, J., Giessing, J., Androulakis-Korakakis, P., Wolf, M., Kroeske, B., & Reuters, R. (2021, January 27). Bij het onderzoek zijn vanuit fit20 de volgende personen betrokken: Rob Reuters, chief innovation officer fit20, medeauteur the fit20 study, Bram Kroeske, directeur training en ontwikkeling fit20, medeauteur the fit20 study.

Ontvang gratis meer informatie over fit20

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

fit20

×