Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchise in cijfers – Food

Vorige week bleek al dat Jumbo de snelstgroeiende franchiseformule van Nederland is. Deze week staat Jumbo wederom bovenaan bij de grootste food formules. De branche Food is gegroeid in zowel het aantal vestigingen als de omzet en is daarmee een sterke branche binnen franchise. Supermarkten vertegenwoordigen een groot deel van deze branche. 

Top 5

Grootste formules food 2020

De grootste formules in food zijn veelal hetzelfde gebleven in vergelijking tot vorig jaar. Opvallend is dat Coop de top 10 heeft behaald met 124 vestigingen en dat Jumbo nu Spar heeft ingehaald.  Daarmee staat Jumbo nu op de eerste plaats met 446 vestigingen.

Jumbo is ook meteen de snelste groeier binnen food in 2020 met 90 extra vestigingen en staat daarbij ook op nummer 4 in de top 10 grootste formules in het algemeen. Hieronder komt Spar met een 5e plaats en Gall & Gall op de 8e plaats. Dit geeft een beeld van het succes van foodformules in Nederland.

Het aantal franchiseformules in deze branche ligt wellicht lager dan de andere branches, maar desalniettemin heeft het een aanzienlijk aandeel in het totaal aantal franchisevestigingen in Nederland. De groei binnen deze branche bedraagt 2,97%, wat een groei van 127 vestigingen betekent.

Snelste groeiers food 2020

Omzet

De omzet van deze branche ligt het hoogst van alle branches, namelijk iets meer dan 14,8 miljard. Deze omzet bedraagt zo’n 45% van de totale omzet van alle franchisevestigingen in Nederland (branche breed). Ook de omzet heeft een groei gehad van 2,7%, wat dus evenredig is aan de groei van het aantal vestigingen.

×