Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisenemers Eye Wish moeten rechtszaak staken

De franchiseondernemers van optiekketen Eye Wish stappen naar de rechter. De groep van ondernemers willen financiële zekerheid van Brilmij Groep, meldt de Telegraaf. Brilmij Groep is onderdeel van het moederbedrijf GrandVision.

Eye Wish heeft in totaal 61 franchisewinkels. Deze franchises worden afgesplitst van GrandVision. De reden hiervan is de overname door EssilorLuxottica, waar o.a. het bekende merk Ray-Ban onder valt.

De advocaat van de groep franchisenemers geeft aan dat zij vooral bezorgd zijn over hun toekomst. “Er wordt door GrandVision niet verteld wat er gaat gebeuren. Dat is vreemd want ze bespreken de gang van zaken wel met de eigen ondernemingsraad, waar deze franchises niet onder vallen.”

De nieuw opgerichte vennootschap zorgt voor twijfel bij de advocaat. Er wordt getwijfeld of GrandVision zijn verplichten tegenover de franchisenemers na zal komen. “Als de afsplitsing doorgaat, zal er een potje van zo’n 35 miljoen beschikbaar moeten worden gesteld.”

Update: franchiseondernemers van Eye Wish moeten hun verzet staken van de rechter. Volgens de rechter zijn de vorderingen van de franchiseondernemers niet volledig genoeg.

×