Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Het chocolade avontuur van Mario en Stefan

Mario van Eijk staat met zijn levensgezel Stefan de Graaff sinds anderhalf jaar aan het roer van het Chocolate Company Café aan de Oude Binnenweg in Rotterdam. In december 2014 startte Mario al een Chocolate Company Café in de Markthal.

“De Markthal is een geweldige locatie, die elk jaar ruim zeven miljoen bezoekers trekt. Er zijn dagelijks veel toeristen te vinden die in de Markthal kunnen genieten van verschillende winkels en horecagelegenheden. Zo’n mooie plek komt natuurlijk wel met een hogere huurprijs. Na een geweldige opening van de Markthal in 2014 liep de omzet daarna weer wat terug. Inmiddels is deze ruim stijgende”, aldus Mario.

Waarom heb je gekozen voor het Chocolate Company Café concept?

“Ik ben van origine kok van beroep en de droom van een eigen lunchroom heeft mij nooit losgelaten. In ons Chocolate Company Café kun je naast een ontbijtje ook terecht voor een lekkere lunch en hebben we een uitgebreid assortiment aan bijvoorbeeld salades en gebak. Uniek aan het Chocolate Company Café concept is dat wij naast een café gedeelte ook een stukje retail hebben, wat wij een fijne dynamiek vinden geven binnen het café. In het Chocolate Company Café in de Markthal lag, in tegenstelling tot het café aan de Oude Binnenweg, de nadruk veel meer op ‘To Go’ producten zoals koffies, thee en chocolade. Dit verschil vinden wij leuk om te ervaren. In onze Chocolate Company Cafés is de sfeer relaxed en warm, waardoor onze gasten graag de tijd nemen om te genieten van onze producten. Binnen het Chocolate Company Café concept hebben we een breed assortiment in zowel het retail als het café gedeelte, waarbinnen onze hero de welbekende Hotchocspoon is”.

Hoe kijk je terug op de eerste vijf jaren ondernemerschap?

“Heel goed, het ondernemen heeft ons veel gebracht. Hiervoor hebben wij beide gewerkt als bedrijfsleider bij een telecommaatschappij en wij hebben nu veel meer plezier in ons werk en houden er meer aan over ook.”

Wat onderscheidt jullie van andere chocolate bars en lunchrooms?

“Onze unieke Chocolate Company producten en gepassioneerde Chocolista’s (dat zijn onze barista’s) maken het onderscheidt. De Chocolate Company chocolade en bonbons worden door Chocolate Company in eigen huis gemaakt waarmee wij de hoogste kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast zijn onze Chocolista’s echte specialisten die houden van de producten en er alles vanaf weten. Hierdoor kunnen onze Chocolista’s precies de lekkerste combinaties van onze chocolade met koffie of thee adviseren.’’ , aldus Mario.

Is er bij Chocolate Company ruimte voor eigen inbreng? 

“Natuurlijk zijn we een franchise waardoor veel zaken al geregeld zijn, maar er is toch altijd ruimte voor eigen inbreng. Zo hebben we heerlijke zelfgemaakte Luikse wafels die de klant naar wens kan versieren met verschillende toppings.’’

Wat zijn de hardlopers?

“Dat is en blijft onze Hotchocspoon, een heerlijke brok chocolade aan een houten lepel. Deze dompel je onder in warme melk, met een heerlijke warme chocolademelk als resultaat. Wij hebben meer dan zestig verschillende smaken Hotchocspoons, van aardbeien tot 99% cacao. Een andere hardloper is onze huisgemaakte Killer Brownie.”

Ook interesse om te ondernemen bij Chocolate Company? Vraag dan hier een vrijblijvend informatiepakket aan.

×