Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Hunkemöller mogelijk uit pand gezet door verhuurder dankzij huurconflict

De huureigenaar van een pand van Hunkemöller in Den Haag wil het lingeriebedrijf uit het pand laten zetten. De reden hiervoor zou een brief zijn van Hunkemöller waarin het bedrijf aangeeft geen huur meer te willen betalen door de coronacrisis. De lingerieketen deelde halverwege maart mee aan haar verhuurders dat de huur van alle vestigingen wordt opgeschort, daarnaast zouden leveranciers tijdelijk dertig dagen later dan afgesproken betaald worden.

De huureigenaar van het pand, Gerard Paagman, vindt de maatregel die Hunkemöller getroffen heeft niet kan en is ook verontwaardigd dat ze dit zo maar kunnen doen. Hij heeft besloten naar de rechter te gaan met als doel het huurcontract met Hunkemöller te ontbinden en het lingeriebedrijf uit het pand te zetten. Hunkemöller heeft een brief verstuurd naar alle huureigenaren van haar vestigingen met daarin de mededeling de huur op te schorten en stelt voor weer huur te gaan betalen ‘’nadat de commerciële activiteiten in de meerderheid van de markten weer zijn teruggekeerd naar normaal niveau’’, aldus CFO Michael Hitchcock van Hunkemöller.

Gerard Paagman

Huureigenaar Gerard Paagman in een gesprek met het FD: ‘’Zo’n kwijtschelding brengt mij enorm in de problemen. Het betalen van de hypotheek mag van de bank wel even opgeschort worden, maar moet uiteindelijk wel gewoon voldaan worden. Ik wil best meedenken en heb aangeboden om de huur drie maanden op te schorten. Het lijkt me redelijk om de situatie daarna weer te evalueren.’’

Paagman heeft al tot drie keer toe een voorstel bij Hunkemöller ingediend over een oplossing waar beide partijen mee kunnen leven, maar alle drie de keren is het voorstel afgewezen.

×