Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

IJsvogel Holding blijft uitbreiden door forse groei huisdierenindustrie

Pets Place Ard Malenstein
De groei binnen de huisdierenindustrie blijft zich ontwikkelen. Dit bevestigd Ard Malenstein, CEO en aandeelhouder van IJsvogel Holding. Door deze groei verwacht Malenstein de komende jaren de deuren van 75 nieuwe Pet’s Places te openen.
Forse omzetstijging

De groei is zowel online als in de fysieke winkels zichtbaar. In 2020 werd online een omzet geboekt van 40 miljoen. In 2021 is de omzet opgelopen tot 60 miljoen. “Het mooie is dat dit niet ten koste gaat van de omzet in de winkels.” Vertel Malenstein. Ook de omzet in de winkels blijft stijgen. In 2021 steeg de omzet in fysieke winkels met 15%. “We pakken dus een steeds groter deel van de taart.” Zegt Malenstein.

Amerika als voorbeeld

Malenstein denkt dat de groei de komende jaren door zal zetten. Als voorbeeld gebruikt de ondernemer de situatie in Amerika, waar huisdierenhotels en doggy daycares momenteel zeer populair zijn. Volgens Amerikaanse journalisten groeit de huisdierenindustrie harder dan de technologische sector. Volgens Malenstein is de situatie in Amerika een voorbode op wat in Nederland plaats zal vinden. “Je hoeft alleen maar naar die markt te kijken om te voorspellen wat er op dat vlak allemaal nog naar ons komt.” Zegt Malenstein.

Door deze gunstige ontwikkelingen kijkt de CEO positief naar de toekomst. Malenstein is voornemens in 2022 drie vestigingen van Pet’s Place per maand te openen. Daarnaast wenst Malenstein in de komende jaren de deuren van 75 vestigingen te openen.

×