Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

La Cubanita-eigenaar brengt Roda JC mogelijk redding

Roland Hogenelst eigenaar van franchiseconcept La Cubanita , tekent op korte termijn een zogenoemde letter of intent waarin hij zich bereid verklaart om 51 procent van de clubaandelen over te nemen. In ruil daarvoor zal hij per seizoen één miljoen euro in Roda JC investeren voor een periode van vijf jaar, zo meldt het nrc.

Bankgarantie

Begin juni leek de club in handen te komen van de Mexicaan Mauricio Garcia de la Vega, maar de ex-spelersmakelaar kwam zijn beloofde investeringen niet na. Uiteindelijk zag de la Vega van de overname af. Dat gebeurde afgelopen vrijdag, toen zich met van Hogenelst een nieuwe investeerder aandiende.

De verwachting is dat de beoogde nieuwe eigenaar uiterlijk volgende week al één miljoen euro zal overmaken op de bankrekening van Roda. Met deze betaling stelt hij de club in staat om aan de KNVB een bankgarantie van ruim 900.000 euro te tonen en te voorkomen dat Roda opnieuw wordt gestraft met drie punten in mindering. Roda JC zou geen schulden hebben, maar heeft niet genoeg geld in kas hebben om aan salarisverplichtingen te voldoen.

Horeca top 100

In de meest recente editie van de Horeca Top 100 van branche-organisatie Misset bezet Hogenelst de 31ste positie met drie franchiseformules verspreid over 78 vestigingen door heel Nederland. De omzet in 2018 bedroeg 72,2 miljoen euro, een groei van 29 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Roland Hogenelst verwierf bekendheid als bedenker en mede-eigenaar van La Cubanita. Tevens is Hogenelst de man achter franchiseorganisaties Proeflokaal Bregje, Heinde & Verre en sinds kort het vega-restaurant Rozey. “Wij hebben betaalbare concepten, waar in vrijwel elk economisch klimaat markt voor is”, verklaarde hij tegenover Misset Horeca.

Franchise in voetbalstadions

Hogenelst zou nu in beeld zijn om aandelen over te nemen. Volgens ingewijden zou het daarbij niet om het volledige pakket van 79,98 procent gaan, maar om een deel daarvan. De overige aandelen zijn nog altijd in bezit van Aleksei Korotaev (20 procent) en de stichting die het zogeheten ‘gouden aandeel’ beheert (0,02 procent). Hogenelst wil zijn franchiseconcepten uitbreiden met een formule voor horeca in voetbalstadions.

×