Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Maurice vertelt over zijn ervaring als eismann

09 september 2021
Maurice Visser (35) is sinds oktober 2020 franchisenemer bij eismann. Hij komt uit Emmen en rijdt tussen Groningen en Zwolle. Maurice vertelt over zijn ervaring als franchisenemer bij eismann. 
Waar was je werkzaam voordat je begon als franchisenemer?

“Voordat ik begon bij eismann ben ik werkzaam geweest als vertegenwoordiger bij een bedrijf dat welkomstgeschenken verstuurt naar mensen die net verhuisd waren. Ik was de vertegenwoordiger voor lokale ondernemers om contracten af te sluiten en reclame bij de pakketjes in te doen. Dat heb ik een jaar gedaan.

Daarvoor heb ik anderhalf jaar gewerkt als recruiter bij ruimtelijk en bestuurlijk domein Maandag. Ik heb ook op de markt gestaan en op beurzen met mijn eigen bedrijf. Ik heb toen een ongeluk gekregen waardoor ik moest stoppen met mijn onderneming. Na het revalideren ben ik weer begonnen met een vaste baan maar daar werd ik niet gelukkig van. Ik miste de vrijheid en het eigen zeggenschap.”

Hoe ben je in contact gekomen met eismann?

Maurice vertelt hoe hij in contact is gekomen met de franchiseformule. “Ik ben in contact gekomen met eismann door een advertentie. Een bestaande franchisenemer had een advertentie geplaatst dat ze eismannen zochten. Toen heb ik onderzoek gedaan naar wie ze zijn en wat ze doen. De combinatie van zelfstandig werken en met eten bezig zijn was voor mij de gouden combinatie. In mijn jonge jaren heb ik ook gewerkt als kok, zes jaar lang. Ik heb toen contact gezocht met de eismann die de vacature had geplaatst. Hij heeft mij doorverwezen waarna ik een gesprek heb gehad. Daar is toen een samenwerking uit voortgekomen.”

Waarom heb je gekozen voor franchise?

“Dat is per toeval op mijn pad gekomen. Ik heb gekozen om met eismann in zee te gaan omdat je een grote organisatie achter je hebt staan die de vervelende dingen uit handen neemt voor je. Je hebt minder administratie en uitzoekwerk. Je krijgt een onderneming die eigenlijk al is opgezet. Als je zelf een onderneming begint moet je alles eerst zelf ondervinden. Dat is bij eismann allemaal al gedaan.”

Heb je ook overwogen contact op te nemen met andere franchiseformules?

“Ja, ik heb met verschillende franchiseformules contact gehad. Wat mij opviel is dat je bij veel franchiseformules meteen aan een wurgcontract vast zit waardoor je 10 jaar of zelfs langer daar aan vast zit. Ze vragen hoge investeringen en het rendement vond ik altijd wel summier. Bij eismann is die investering zeer laag, maar wel een uitstekend verdienmodel.”

Hoe ervaar je franchise?

“Je bent goed bezig met je eigen zaak, je ontvangt steun in theorie, maar bovenal in de praktijk. Je krijgt ook veel ondersteuning d.m.v. aanbiedingen. Elke zes weken is er een speciale bijlage naast de hoofdcatalogus, en daarbij ook nog eens elke drie weken een extra leaflet met een goede actie voor de klant. Daar kan je actief mee werken bij de klant, om extra verkoop te generen.  Het is een fijne organisatie om mee samen te werken.”

Waar heeft eismann je het meest mee kunnen helpen?

“Ze helpen je met acties/aanbiedingen. eismann ondersteunt bij het werven van nieuwe klanten. We hebben een contactpersoon bij eismann, die kan ik altijd bellen. Hij ondersteunt mij dan waar dat mogelijk/nodig is en dat ervaar ik als zeer prettig. De lijntjes zijn erg kort, en dat werkt zeer prettig voor mij en voor de onderneming eismann.”

Hoe is de opstartfase verlopen?

“Tijdens de opstartfase heeft Maurice ondersteuning ontvangen vanuit de franchiseformule. “In de eerste maand ben ik bezig geweest met het werven van klanten. Ik heb meerdere keren per week begeleiding gekregen van eismann. Voor start heb ik een scholing genoten van 3 dagen op het hoofdkantoor van eismann, en daar wordt alles duidelijk uitgelegd, denk aan verkooptechniek, werving van nieuwe klanten maar ook productinformatie, en het werken met de eigen ontwikkelde boordcomputer etc. De eerste twee à drie maanden begeleiden ze je bijna één op één, de verantwoordelijke gaat mee tijdens het werven van nieuwe klanten, maar ook als de eerste routes gereden worden.”

Wat zijn je verwachtingen voor het aankomende jaar?

“Mijn verwachtingen zijn dat ik mijn bestaande routes ga uitbouwen met meer klanten. Deze laat ik groeien door de actieve werving van nieuwe klanten. Daar zijn we nu mee bezig en dat is ook mijn doel voor het lopende jaar.”

Over welke eigenschappen moet je beschikken om franchisenemer te worden?

“Je hebt doorzettingsvermogen nodig en je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan. Je praat als eismann de hele dag door met mensen, dus dat is wel belangrijk. Je moet dus sociaal zijn en makkelijk toegankelijk.”

Heb je nog tips voor andere ondernemers?

“Ga het gesprek aan met de franchiseformule. En als je een goed gevoel hebt dan moet je het doen. Gewoon bellen, een afspraak maken en het gesprek aangaan. Zo kan je ook kijken of je op dezelfde golflengte zit. Dat is de beste manier om er achter te komen of het wat voor jou is.

eismann is altijd op zoek naar nieuwe franchisenemers, eismann biedt een uitstekend franchise systeem aan, met een uitstekend verdienmodel, buiten een goede marge zijn er ook diverse incentives en premiemogelijkheden die het werken als eismann zeer aantrekkelijk maken.”

Meer weten, neem contact op met Maurice Visser, e-mail: eismannmaurice@outlook.com

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over eismann![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×