Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

PLUS en COOP gaan fuseren

06 september 2021
Franchise Plus supermarkt Delft
PLUS en COOP gaan fuseren, dat maakten de bedrijven maandag bekend. De fusie zorgt ervoor dat de nieuwe formule de derde grootste supermarktformule in Nederland wordt. De supermarkten gaan verder met de naam PLUS, met een totaal van 550 vestigingen en een gezamenlijke omzet van 5 miljard euro. De verwachting is dat de fusie tussen de franchiseformules begin 2022 zal worden afgerond.

“In deze sterk concurrerende en consoliderende markt biedt schaalvergroting meer slagkracht voor beide ondernemingen”, zegt Fred Bosch, algemeen directeur  van COOP.

“Door samen op te trekken borgen we dat onze ondernemers ook in de toekomst in hun lokale marktgebied klanten succesvol kunnen bedienen”, vult algemeen directeur Duncan Hoy van PLUS aan.

Kostenbesparing

De missie voor deze samenwerking is om één sterk merk te creëren. Dat merk zal dan ook voor een kostenbesparing moeten zorgen van 50 miljoen euro op jaarbasis. De kostenbesparing zal dan worden geïnvesteerd in het online segment. Het hoofdkantoor van de supermarkten zal zich vestigen in Utrecht. De fusie zorgt voor meer dan 40.000 werkplekken.

Directie

Door de fusie is er een nieuwe combinatie in de statutaire directie, door Duncan Hoy (algemeen directeur), Fred Bosch (financieel directeur) en Mayte Oosterveld (operationeel directeur). De raad van commissarissen (RvC) van de fusie zal evenredig worden verdeelt vanuit beide organisaties. Hierbij is Harry Bruijniks de voorzitter van de RvC. De coöperatie kent zowel ondernemersleden als consumentenleden.

Vervolgstappen

De voorgenomen samenwerking is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden inclusief de instemming van de Ledenraad van COOP en de Algemene Ledenvergadering van PLUS. Daarnaast is ook goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en advies van de betrokken ondernemingsraden nodig. PLUS en COOP proberen zo snel mogelijk de benodigde goedkeuringen te krijgen. De verwachting is dat de fusie begin 2022 zal worden afgerond.

×