Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Prestaties van vestigingen vergelijken: slimmer en efficiënter ondernemen

09 juli 2024

Spare Rib Express, een toonaangevende franchisegever in de foodservice-industrie, heeft dankzij digitalisering van personeelsbeheer aanzienlijke voordelen behaald. 

  • Betere controle over omzet versus personeelskosten 
  • Verbeterde prestaties per vestiging 
  • Preventief bijsturen met data 
  • Besparingen op personeelskosten
Traditionele methodes

Aanvankelijk gebruikten veel ondernemers van Spare Rib Express traditionele methoden voor urenregistratie en personeelsplanning, zoals Excel-spreadsheets en whiteboards. Hoewel deze methoden op het eerste gezicht werkten, bleken ze in de praktijk foutgevoelig en boden ze weinig inzicht of controle. Vooral voor een personeelsbestand dat voornamelijk bestaat uit parttimers, jonge werknemers en studenten, was dit een uitdaging.

De overstap naar efficiënt personeelsbeheer

De behoefte aan een efficiënter systeem werd nog prangender tijdens de COVID-19 pandemie, die de markt drastisch veranderde en de noodzaak van efficiënt personeelsbeheer benadrukte. Spare Rib Express zocht naar een geïntegreerde oplossing die hun huidige systemen kon vervangen en een eenduidige oplossing kon bieden.

Shiftbase werd geïntroduceerd als een uitgebreide oplossing voor urenregistratie en personeelsplanning. De overgang naar Shiftbase verliep geleidelijk, maar de waarde van de software werd al snel erkend. Inmiddels hebben 25 vestigingen de overstap naar Shiftbase gemaakt, en de feedback is overweldigend positief.

De voordelen van Shiftbase

“Wat Shiftbase zo waardevol maakt, is de mogelijkheid om bedrijfsgegevens te integreren en te analyseren op een manier die voorheen onmogelijk was. De software biedt cruciale inzichten, zoals gedetailleerde personeelskosten en de mogelijkheid om gegevens van verschillende vestigingen te vergelijken. Hierdoor kunnen ondernemers proactief problemen aanpakken en datagedreven beslissingen nemen” 

Franchise Consultant bij Spare Rib Expres Gerben van Kempen

De oplossing voor franchisebedrijven

De ervaring van Spare Rib Express met Shiftbase illustreert het potentieel van deze software om urenregistratie en personeelsplanning te transformeren. Met de mogelijkheid om datagedreven beslissingen te nemen, prestaties over vestigingen te vergelijken, en toegang te bieden tot real-time informatie, biedt Shiftbase een waardevolle oplossing voor franchisebedrijven van elke omvang.

Volgens van Kempen, biedt Shiftbase inzichten die je op traditionele roosters of in Excel nooit zult krijgen. Dit succesverhaal laat zien dat het investeren in de juiste tools en technologieën cruciaal is voor het floreren van franchisees en het naar een hoger niveau tillen van hun bedrijfsvoering. Ontdek vandaag nog hoe Shiftbase ook jouw franchise kan versterken en optimaliseren.

×