Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Strijd Swiss Sense tegen KFC Den Bosch lijkt ten einde

Swiss Sense heeft het hoger beroep tegen de komst van Kentucky Fried Chicken (KFC) ingetrokken. Dit besluit volgt na eerder al een zak bij de bezwarencommissie, een rechtszaak en een kort geding verloren te hebben. Waarom het tegen gemeente Den Bosch aangespannen hoger beroep is ingetrokken, is niet bekend. De juridische strijd omtrent de komst van KFC naar de meubelboulevard lijkt hiermee definitief ten einde.

Juridisch conflict

Swiss Sense is tegen de komst van KFC, omdat de komst niet in het bestemmingsplan past die voorschrijft dat het voor retail bestemt is. Ook zijn zij van mening dat het zich op de winkel afneemt, als gasten eerst langs een fastfoodzaak met drive-through moeten rijden, met onder meer vlaggen, menuborden, bestelpalen en een hoogtebeperker. Het restaurant zou ook niet passen bij het aanzien van de woonboulevard.

De zaak werd eerder beoordeeld door een commissie die tot de conclusie kwam dat de vlaggenmasten, menuborden, bestelpaal en hoogtebeperker ‘zodanig proportioneel zijn’ dat ‘niet gesproken kan worden van een onevenredige afbreuk aan de zichtbaarheid of attentiewaarde van de winkel’.

Swiss Sense stapte hierop naar de rechter, maar werd ook daar in het ongelijk gesteld. Na deze uitspraak ging de beddenzaak in hoger beroep. Na de opening in december spande Swiss Sense ook al een kort geding aan, omdat de drukte rondom de opening en de drive-through tot een omzetdaling zou leiden. Omdat zij dit niet konden bewijzen en de rechter geen spoedeisen belang zag, werden zij wederom in het ongelijk gesteld.

 

×