Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Vital4Skool Hageveld college in nieuw jasje

De Vital4Skool op het Hageveld College is voorzien van een nieuw jasje. Het opvallendste verschil is dat de uitgifte van de opvallende kleuren rood en geel is veranderd naar duurzaam hout met fris groen, wit en grijs. Dit is conform de huisstijl van Vital4Skool. Met de verbouwing is ervoor gezorgd dat de verse producten veel meer in het zicht komen te liggen. Dit is mede mogelijk door ‘frontcooking’ toe te voegen, waarbij de medewerker de verse producten in het zicht kan bereiden en daarnaast de gast snel kan bedienen.

Met de verbouwing is de vitrine ingebouwd in de balie. Hierdoor is het mogelijk om meer versproducten aan de leerlingen te tonen, zodat zij gestimuleerd worden verantwoorde keuzes te maken. Dit past bij Vital4Skool, waar minimaal 80 procent van het zichtbare aanbod uit de zogenoemde ‘betere-keuze-producten’ bestaat. Een extra toevoeging is de tweede kassa, waardoor gasten sneller geholpen kunnen worden.

Meer gezonde verkopen

Inmiddels draait de kantine alweer een paar maanden en onderneemster Marion Verhoef is zeer tevreden: “We merken dat steeds meer leerlingen hun lunch bij ons komen halen en daar zijn we heel blij mee”, aldus Marion Verhoef. “We zorgen ervoor dat de vitrine altijd vol ligt, zodat er voor iedere leerling iets bij ligt wat hij lekker vindt én zodat we eigenlijk nooit ‘nee’ hoeven te verkopen.” Gerard Verhoef vult haar aan: “Niet alleen merken we dat er méér leerlingen naar onze kantine komen, we merken ook dat de bestedingen van deze leerlingen stijgen. Waar zij voorheen alleen even snel een broodje haalden, kopen ze daar nu steeds vaker iets drinken of bijvoorbeeld fruit bij. Dat is echt een voordeel van de nieuwe vitrine in de counter: niet alleen de broodjes, maar ook de yoghurt en andere tussendoortjes als fruit en salades kunnen we op een mooiere wijze aan onze gasten presenteren.”

Water voor jongeren

Een belangrijk onderdeel naast de counter is het watertappunt. Het Voedingscentrum en JOGG geven in hun Richtlijnen en Akkoord aan dat het drinken van water belangrijk is en gestimuleerd dient te worden. Vital4Skool gaat hierin mee en stimuleert samen met het Hageveld College het water drinken door jongeren. De Formule Vital4Skool houdt zich aan de Richtlijnen Gezondere Kantines voor scholen. Daarbij wordt gestreefd naar niveau Goud. Ook de locatie op het Hageveld College voldoet, met haar assortiment én de presentatie van producten, aan dit niveau.

×