Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Ahold Delhaize neemt Amerikaanse King Kullen over

Ahold Delhaize heeft de Amerikaanse supermarktketen King Kullen overgenomen. De overname gaat om 37 winkels en de kantoorlocaties op het New Yorkse eiland Long Island. King Kullen heeft 32 supermarkten onder zijn eigen naam en vijf vestigingen van Wild by Nature. Alle supermarkten zullen omgebouwd worden naar Stop & Shop vestigingen, het grootste merk van Ahold Delhaize in de Verenigde Staten.

Naar verwachting zal de overname aan het eind van dit kwartaal afgerond zijn. “Deze transactie onderstreept ons streven om de posities van onze grote, lokale merken in de VS verder te versterken, zowel via organische groei als overnames”, aldus topman Frans Muller.

Volgens Muller wordt er zorgvuldig gekeken welke bedrijven, Ahold Delhaize kunnen helpen met zijn aanwezigheid te versterken en het marktaandeel te laten groeien. “We nemen nu al af en toe vier of vijf winkels over, maar er gaan ook hele ketens op de markt komen. Door onze relatief grote marktpositie zijn wij dé fusiepartner”, aldus Muller.

Over Ahold Delhaize in de V.S.

De bedrijven van Ahold Delhaize in de VS zijn een aantal van de grotere supermarkten van het land, samen met enkele van de meest innovatieve en succesvolle online winkels. Sinds Ahold Delhaize in de jaren 70 voor het eerst de Amerikaanse markt betrad, zijn zij uitgegroeid tot een van de belangrijkste retailgroepen van het land. Ahold Delhaize is met name sterk aanwezig in belangrijke markten langs de oostkust.

De merken van het concern in de VS hebben een breed scala aan winkelformaten – van hypermarkten tot lokale supermarkten en gemakswinkels – met duizenden voedsel en non-food items. Veel van de lokale winkels hebben on-site apotheken, delicatessenzaken en benzinestations. Naast de grote supermarktketens Food Lion, Giant Food (van Landover), Giant Martin’s (van Carlisle), Hannaford en Stop & Shop, ook valt online winkel Peapod onder het Concern.

×