Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Binnen vier jaar volgeboekt bij Filta

Stefan Hrissovergis, franchisenemer bij Filta Environmental in Den Haag, woonde in 2014 nog in Griekenland en sprak geen woord Nederlands. In 2018 behoort hij tot de best presterende franchisenemers van Filta in Nederland. De Nationale Franchise Gids sprak hem over zijn succes en toekomstplannen.

Hrissovergis noemt zijn verhaal ‘een beetje raar’. In 2014 woonde hij nog in Griekenland, geteisterd door de crisis was hij op zoek naar werk in Nederland en kwam toen online de franchiseformule van Filta Environmental tegen. Omdat hij de formule herkende vanuit Griekenland zocht hij contact met de Griekse franchisegever aldaar. Al snel bleek de Nederlandse franchisegever ook een Griekse achtergrond te hebben. De klik was er meteen. Toen bleek dat de franchisegever op dat moment ook nog eens in Griekenland was, was de afspraak direct gemaakt “en de rest is geschiedenis” aldus Hrissovergis.

“In 2014 sprak ik nog geen woord Nederlands, en was net verhuisd naar Den Haag. Mijn moeder, die wel Nederlands kon, deed toen nog de marketing en sales gesprekken voor me.” Dat verliep volgens Hrissovergis logischerwijs moeizaam. De start was volgens de ondernemer lastig, maar op den duur werd zijn Nederlands beter, en namen begin 2015 de klanten toe. Hrissovergis was “erg blij” met het vertrouwen wat het hoofdkantoor in hem stopte.

Tegen 2016 begon hij zich comfortabel te voelen in zijn rol als ondernemer en ging zelf actief netwerken en reclame maken. Inmiddels is Stefan één van de best presterende franchisenemers van de formule. Toen de ondernemer dit nieuws hoorde moest hij lachen; “dat is nog eens leuk om te horen, dat wist ik niet!”

Op dit moment is het schema van de ondernemer vol. “Ik werk 5 dagen per week en 8 uur per dag. Het gaat zo goed dat ik in januari mijn werkgebied heb uitgebreid met de regio Leiden, Wassenaar en Bollenstreek.” De ondernemer is zelfs bezig met het in dienst nemen van een werknemer. “Hij zal dan het huidige gebied overnemen, terwijl ik me dan kan richten op het nieuwe gebied.” De franchisenemer gaat de toekomst lachend tegemoet.

×