Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Column Capital Circle: crowdfunding 30ml Coffee Roasters

Het leuke van crowdfunding is, dat je regelmatig te maken krijgt met mooie ondernemingen in de franchisewereld. Sommige daarvan staan nog aan het begin van hun avontuur in de franchisewereld, maar hebben met hun bedrijf meestal al bewezen succesvol te zijn.

30ml Coffee Roasters

Eén van deze relatief nieuwe en jonge bedrijven in franchiseland is 30ml Coffee Roasters. 30ml Coffee Roasters is een koffieformule, waarbij 30 enerzijds verwijst naar de stad waar de formule is gestart (Utrecht heeft als kengetal 030), maar 30ml is ook de perfecte hoeveelheid voor een kopje espresso. Bij 30ml Coffee Roasters ligt de focus op het maken van de mooiste koffies en dat begint met de perfect gebrande koffiebonen. Die perfect gebrande bonen halen eigenaren Frans Kooijman en Wendy Berrens niet uit zómaar een koffiebranderij, maar worden door 30ml Coffee Roasters zelf in eigen beheer gebrand. 30ml beschikt over een professionele koffiebrander waarmee de groene koffie van diverse hoogwaardige single origin leveranciers van specialty coffee zelf wordt gebrand tot het juiste smaakprofiel is bereikt.

Home is where my perfect coffee is

Precies dát gevoel wil 30ml Coffee Roasters haar gasten meegeven. Koffie drink je alleen of met anderen, heerlijk onderuitgezakt op de bank, of geconcentreerd achter je laptop aan tafel. Een tweede huiskamer dus. Geen tijd om uitgebreid te zitten? Geen nood, 30ml Coffee Roasters begrijpt dat je soms haast hebt en serveert ook koffie-to-go.

Really perfect?

Dat 30ml Coffee Roasters perfecte koffies serveert, staat buiten kijf. 30ml staat vanaf haar prille begin al in de Top 100 van de Misset Horeca Koffie Top 100, waarvan 3 jaar in de top 10 en 1 jaar op plaats 36. In 2018 werd 30ml genomineerd voor de Franchise Starter Award en in september 2017 genomineerd voor de Entree Awards “Best Coffee Concept 2017”. Daarnaast gooit 30ml Coffee Roasters al jaren hoge ogen bij de AD koffietest.

Homemade

30ml Coffee Roasters is niet alleen maar een koffiebar, maar ook een ontbijt/brunch/lunchrestaurant met dezelfde verrassende gerechten op de kaart, als de specialty’s aan koffie en thee, die geserveerd worden. En niet geheel onbelangrijk: alles wordt zelf gemaakt, van carrotcake tot eigengereide brunch en allday breakfast gerechten met de typische 30ml touch.

Franchise

Door het succes van hun eigen vestigingen kregen Frans en Wendy regelmatig aanvragen om hun concept te mogen franchisen. Daar is een lang traject aan vooraf gegaan om alles grondig voor te bereiden, het concept te beschrijven en alle juridische en praktische ins en outs uit te zoeken. De grondige voorbereidingstijd heeft inmiddels geresulteerd in 2 eigen vestigingen, 5 franchisevestigingen en 2 nog te openen franchisevestigingen in Rotterdam Zuidplein en Amersfoort. Maar Nederland heeft meer mooie plaatsen die perfect zijn voor 30ml Coffee Roasters dus wie weet, wat er dit jaar nog meer gaat gebeuren.

30ml Coffee Roasters crowdfunding

Voor een crowdfundingplatform is een formule als 30ml Coffee Roasters een leuke formule om te crowdfunden. En niet in de minste plaats omdat er hele goede zekerheden worden afgegeven en er een financieringsarrangement is afgesloten.

 

Capital Circle, serious crowdfunding

Wilma van Houwelingen

 

×