Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Etos delegeert online-distributie aan bol.com

03 december 2019
Drogisterijketen Etos gaat volgend jaar in zee met bol.com, voor de online distributie. Het is de bedoeling dat Etos veel van het zusterbedrijf bol.com gaat leren. De drogisterijproducten zullen zowel op bol.com als op de website van Etos worden aangeboden. Dat meldt BNR Zakendoen.

Een nieuwe winkelstraat

“Bol.com is eigenlijk een nieuwe winkelstraat, dus daar zullen wij met Etos ook moeten zijn”, vertelt Etos-ceo Saskia Egas Reparaz. Beide concerns zijn onderdeel van Ahold Delhaize. Eerder werden de producten van Etos ook al aangeboden via de webshop van Albert Heijn, nog een dochterbedrijf van Ahold Delhaize.

“We kunnen heel makkelijk samen leren. We moeten kijken welk assortiment we daar neerzetten en hoe we de Supply Chain inrichten. Doen we dat zelf of doen we dat via Bol? Vervolgens moeten er lessen getrokken worden uit de producten die op de eigen site en op bol.com worden aangeboden.”

Niet ten koste van de fysieke winkel

De digitale activiteiten gaan niet ten koste van het aantal fysieke winkels, bezweert Egas Reparaz. “Een aantal filialen is gesloten, maar daar staan weer openingen van nieuwe vestigingen tegenover.” Etos heeft momenteel 546 fysieke winkels.

“Het gaat erom dat we altijd dichtbij blijven. Ik geloof in het menselijk contact en de helpende hand van de winkelmedewerker. Ik geloof erin dat dat een plek heeft in de Nederlandse samenleving, in samenwerking met een onderscheidend vermogen.”

Eigen producten in het buitenland

Sinds de fusie tussen Ahold en Delhaize worden de huismerkproducten van Etos bovendien in de winkels van Delhaize in België, Griekenland en Roemenië verkocht. Via bol.com zullen de producten van Etos in België nu ook online worden verkocht.

Een gezondheidsplatform

Eerder berichtte De Nationale Franchise Gids al over de ontwikkeling van Etos van drogist naar gezondheidsadviseur. Onlangs heeft de franchiseformule de Solvo Groep overgenomen. Met de overname is Etos nu eigenaar geworden van onder meer gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Hiermee is Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland geworden.

×