Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Etos is na overname nu ook een gezondheidsplatform

Etos heeft de Solvo Groep overgenomen. Door die overname verkoopt de drogisterijketen niet alleen aspirines en andere verzorgingsmiddelen, maar biedt het nu ook allerhande informatie aan over medische kwaaltjes en ziekenhuizen. Hiermee is Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland geworden, zo meldt ad.

24/7 informatie

Etos is in nu eigenaar geworden van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Met de overname kan Etos 24/7 informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online. “Met in totaal 200 miljoen offline én online bezoeken per jaar verbreedt Etos met deze stap haar dienstverlening”, meldt de formule in een persbericht.

Nieuw drogisterijconcept

De krachtenbundeling noemt Etos een gouden combinatie: “Online kunnen mensen informatie, tips vinden en direct zelf afspraken maken met zorgspecialisten. In de winkels van Etos kunnen klanten persoonlijk advies krijgen van een van de 2400 gediplomeerde Etos-drogisten, en zelfzorggeneesmiddelen vinden.”

Etos stelt dat de deal een belangrijke stap is naar het neerzetten van een nieuw drogisterijconcept, waarbij fysieke winkels en online informatievoorziening over gezondheid met elkaar zijn geïntegreerd.

Verkoop en informeren

Etos werkt naar eigen zeggen al langer aan een nieuw soort drogisterij. Daarbij moet de verkoop van verzorgingsproducten hand in hand gaan met het informeren van klanten. De overname van Solvo maakt deel uit van die overgang.

×