Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Etos gaat met Thuisapotheek samenwerken

25 februari 2020
Etos start vandaag in samenwerking met Thuisapotheek met een nieuw concept: de medicijnservice. Klanten krijgen via de app Etos+ de mogelijkheid om medicijnen te bestellen en te ontvangen.

In oktober 2019 werd al bekend dat Etos een nieuw drogisterijconcept zou beginnen. Dankzij een overname van de Solvo Groep werden niet alleen meer aspirines en andere verzorgingsmiddelen maar ook allerhande informatie over medische kwaaltjes en ziekenhuizen aangeboden. Hiermee werd Etos de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland.

Details medicijnservice

De medicijnservice wordt nog niet meteen landelijk over alle winkels doorgevoerd, in eerste instantie betreft het een proef die doorloopt tot de zomer. Er doen zeven Etos-winkels mee in Haarlem en Overveen, iedereen met een postcode in Haarlem of Overveen komt in aanmerking voor de medicijnservice. Klanten van de desbetreffende Etos-winkels kunnen via de Etos+ app ervoor kiezen om de door artsen voorgeschreven medicijnen thuisbezorgd te krijgen of af te halen in een Etos-winkel.

Klanten die gebruikmaken van de medicijnservice via de Etos+ app krijgen bij Thuisapotheek deskundig apothekersadvies per telefoon over receptgeneesmiddelen en medicatiebewaking.

Veranderende behoefte van de consument

Naar eigen zeggen speelt Etos met deze medicijnservice in op de veranderende behoefte van de klant. “Uit onderzoek blijkt dat mensen behoefte hebben aan meer gemak, snelheid en privacy bij het ophalen of ontvangen van geneesmiddelen.”

×