Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

fit20 en Vital4Skool winnaars NFV Franchise Trofee 2019

Op donderdagavond 23 mei zijn er niet één, maar twee winnaars bekend gemaakt door voorzitter van de NFV, Boris van der Ham. De franchiseformules fit20 en Vital4Skool zijn beiden verkozen tot winnaar geworden van de NFV Franchise Trofee 2019.

De NFV Franchise Trofee is de vakprijs voor franchiseformules en wordt jaarlijks toegekend door de belangenorganisatie Nederlandse Franchise Vereniging. De Trofee wordt sinds 2004 ieder jaar uitgereikt en geeft erkenning op het gebied van samenwerking, kwaliteit en winstgevendheid.

Alleen door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) erkende formules die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen op het gebied van winstgevendheid, goede verdiencapaciteit en onderlinge communicatie komen in aanmerking voor de prijs. Leden van de vereniging kunnen franchiseketens nomineren. Een vakjury beslist aan de hand van de ontvangen documentatie en een presentatie gevolgd door vragen wie de vakprijs wint. De drie genomineerden dit jaar waren fit20, SNS bank en Vital4Skool.

De vakjury kwam tot de conclusie dat zowel Vital4Skool als fit20 de terechte winnaars zijn omdat zij excelleren in de 7 hoofdpunten die de vakjury als criteria heeft gesteld.

fit20

fit20 is een prachtig voorbeeld van een Nederlandse franchiseformule die binnen 10 jaar niet alleen in Nederland wist uit te rollen maar zich ook internationaal niet onbetuigd liet met het openen van vestigingen. Kern van de formule is de persoonlijke begeleiding van de leden voor een krachttraining van 20 minuten. Elke ondernemer kan zich richten op het begeleiden van de trainers en een optimale bezetting van de studiocapaciteit met een daarbij passend verdienmodel. De franchisenemer wordt hierbij ondersteund door de franchisegever met een compleet dienstenpakket met o.a. marketing, opleiding, administratie en coaching. Met een helder profiel en opleidingsplan voor elke nieuwe franchisenemer groeit de formule gestaag door.

Vital4Skool
Dit concept bestaat nu 10 jaar en richt zich op gezonde schoolcatering, onontgonnen terrein met zowel kansen als bedreigingen. Uitgangspunt is de gezondheid van de leerlingen, de formule kwalificeert zich als “ondernemen tijdens de schooltijden met passie voor gezonde voeding”.
Met geduld, inzet en doorzettingsvermogen wordt succes geboekt, zo blijkt o.a. uit het verdienmodel. Ook Vital4Skool is een terechte winnaar. Een gepassioneerde organisatie die de ondernemer in de breedte ondersteunt in administratie, marketing en coaching.

×