Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Jumbo breidt omnichannel uit met 10e bezorghub

Jumbo Supermarkten heeft op 3 mei jl. de tiende centrale thuisbezorgd locatie geopend. De nieuwe hub maakt het mogelijk de distributie van bestelde boodschappen uit te breiden. Het is mogelijk boodschappen te bestellen op de website of via de Jumbo app.

De bestellingen worden verzameld in het e-fulfilmentcenter in Raalte. Hierna worden de bestellingen vanuit de hub in Groningen bezorgd aan de klant. De nieuwe hub zorgt voor een uitbreiding in de bezorgcapaciteit in het noorden van Nederland.

De nieuwe hub ligt aan De Hallen 8 in Groningen en heeft een oppervlakte van ongeveer 1900 m². Vanuit deze hub zullen na de zomer ca. 40 bezorgbussen gaan rijden. Het bezorggebied beslaat de provincie Groningen en een deel van Drenthe. Door de uitbreiding kan de klant nu kiezen uit meer bezorgmomenten.

Meer capaciteit

De vraag naar online boodschappen doen groeit. Jumbo ondervind dit ook en heeft op meerdere plekken in Nederland thuisbezorglocaties opgezet. Zij maken gebruik van een netwerk bestaande uit deze thuisbezorglocaties en hubs. Hierdoor is het mogelijk meer klanten van dienst te zijn, het bezorgd gebied uit te breiden en de bezorgcapaciteit te verhogen. De ritten kunnen ook beter worden ingepland waardoor er minder kilometers hoeven te worden gereden.

Verdere uitbreiding

Jumbo heeft momenteel meerde hubs in Nederland. Naast de nieuwe hub in Groningen zijn er voor dit jaar nog bouwplannen voor zes nieuwe hubs. Jumbo probeert op deze manier haar omnichannel te vergroten en zo de bezorgcapaciteit te verhogen.

×