Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nederland aangemerkt als groeiland nummer 1 voor Leonidas

30 oktober 2023

Thuishaven België is de belangrijkst markt voor Leonidas, maar Nederland is aangemerkt als groeiland nummer 1. “In België heeft Leonidas 400 winkelpunten en dat is genoeg”, vertelt CEO Philippe de Selliers.

“In Frankrijk en Nederland ligt nog een enorm potentieel wat winkelpunten en speciaalzaken betreft. In Frankrijk heeft Leonidas nu 300 winkelpunten en er is ruimte voor een groei naar 500 in de komende 5 jaar. Dan hebben we er een nationale dekking. Nederland heeft bijna 200 winkelpunten, waarvan het merendeel shop-in-shop en 60 speciaalzaken. In de komende 5 jaar willen we in ieder geval 100 winkelpunten meer hebben. Die ruimte is er, met een inwonertal van 17 miljoen mensen. De business in Nederland is weer bijna op het niveau van voor de coronacrisis. Sommige winkelpunten hebben dat niveau nog net niet bereikt. Op Schiphol bijvoorbeeld merken we nog steeds dat daar minder reizigers komen dan voor 2020. Ook winkelpunten op sommige stations zijn nog bezig aan een inhaalslag.”

De missie van Leonidas is het creëren van geluksmomenten voor iedereen. Dat wil niet alleen zeggen dat de chocolatier producten van de beste kwaliteit verkoopt, maar ook dat Leonidas klanten een geweldige winkelervaring bezorgt. In de juiste omgeving en met goede service. Om dat te realiseren, zijn gepassioneerde ondernemers nodig. Daarom zoekt Leonidas gemotiveerde kandidaten die zich bij het familiebedrijf willen aansluiten. Mensen met een positieve mindset, die hun producten kennen en met liefde verkopen aan hun klanten, met wie ze graag een praatje maken. “Daarom zul je onze producten nooit vinden in de supermarkt: die winkelervaring is deels waarom mensen bij ons producten kopen”, verduidelijkt de Selliers. “Het gaat niet alleen om de bonbon, maar om de hele beleving eromheen.”

Ondernemers die zich daarin herkennen en met Leonidas in zee willen gaan, kunnen profiteren van een gevestigde formule met een grote naamsbekendheid, ook in Nederland. Ze krijgen een gedegen training vooraleer ze een winkel openen en kunnen ook rekenen op ondersteuning op inkoop- en marketinggebied. “Liefde voor het vak, je eigen business en voor ons product is zeker nodig”, zegt de Selliers. “Chocolade is speciaal en het is fantastisch om ermee te werken. Je aansluiten bij Leonidas kost geen fortuin, maar ondernemers dienen wel te investeren. We zijn heel transparant: wij hanteren geen franchise fee en wij houden geen percentage in op de verkoop gerealiseerd in onze winkels. Hiertegenover staat dat ondernemers van Leonidas in een warm, familiaal bad terechtkomen. Als onze winkelpunten een goede boterham verdienen, zijn onze mensen tevreden. We verwelkomen dan ook met veel plezier kandidaten om nieuwe winkelpunten te openen, die gepassioneerd zijn en samen met ons de Leonidas-missie in Nederland verder willen uitdragen. Want wat is er nu mooier en geeft meer voldoening dan het creëren van geluksmomenten, voor jezelf en voor anderen?”

Ontvang gratis meer informatie over Leonidas

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef

Meer informatie over franchisen bij

Leonidas

×