Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nederlandse tak Vapiano maakt doorstart

Waar eerder bekend werd dat alle Nederlandse vestigingen failliet verklaard werden en dus moesten sluiten, verklaart een woordvoerder van Vapiano dat de Nederlandse restaurants van de keten een doorstart gaan maken.

Begin mei sprak de rechtbank Gelderland het faillissement uit over VAP Nederland dat onder de naam Vapiano pizza- en pastarestaurants heeft. Een grote reden voor het Nederlandse faillissement van Vapiano was de coronacrisis, omdat Vapiano geen afhaal- of bezorgservice had werd het hierdoor voor de keten onmogelijk om nog zo verder te gaan. De curator heeft op 15 mei goedkeuring gegeven voor een doorstart.

De problemen van Vapiano begonnen allemaal toen het Duitse moederbedrijf failliet verklaard werd, vestigingen in andere landen volgden niet veel later. De Duitse tak is begin mei al gestart met een doorstart, waarbij ze zich volledig richten op Take Away zolang de coronacrisis duurt. Ze zijn begonnen met een Take Away service op 21 locaties, ook is het vanuit negen locaties mogelijk op jouw bestelling thuisbezorgd te krijgen. De reden waarom franchisenemers weer gestart zijn is niet alleen financieel, maar ook op het merk Vapiano in Duitsland weer nieuw leven in te blazen.

Geplande opening

Als de aangekondigde versoepelingen doorgaan, mag de horeca in Nederland vanaf 1 juni weer open. Voordat Vapiano op 1 juni opent moeten eerst wel zo snel mogelijk alle vestigingen aangepast worden aan de coronamaatregelen.

×