Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Nieuw op de site: Instituut HIP – Huiswerkbegeleiding en bijlessen

De Franchiseformule Instituut HIP heeft zich aangesloten bij De Nationale Franchise Gids en is op zoek naar nieuwe franchisenemers. Instituut HIP staat voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en remedial teaching van het hoogste niveau.

Instituut HIP is een franchiseformule met momenteel 18 vestigingen. Kern van de formule is het begeleiden van basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en studenten bij leren en studeren in de breedste zin van het woord. Dit gebeurt altijd in een prettige, stimulerende omgeving en onder leiding van deskundige docenten, remedial teachers en orthopedagogen.

Wat doet de franchisenemer?

Over het algemeen houdt de franchisenemer zich vooral bezig met het aansturen en uitbreiden van de locatie. De ondernemer is de ‘eyes and ears’ van de vestiging en zorgt ervoor dat haar leerlingen persoonlijk, op maat en kwalitatief optimaal begeleid en ondersteund worden waar nodig. Voor de begeleiding kunnen ervaren pedagogen/docenten/studenten worden ingeschakeld. Veel ondernemers welke een HIP vestiging runnen, begeleiden in beginsel daarnaast ook zelf leerlingen binnen een bepaald gebied. Dit kan vakinhoudelijk zijn, maar ook valt te denken aan management, coaching en training in de breedste zin van het woord. Het is belangrijk dat de ondernemer de prioriteiten en uitdagingen van haar klanten/leerlingen leert kennen om ervoor te zorgen dat er te allen tijde aan de zorgvraag voldaan wordt.

De franchisenemer zorgt voor de promotie van de vestiging en dus de aanwas van nieuwe leerlingen die hulp nodig hebben bij hun onderwijs. Daarnaast zoek je contact met scholen die HIP mogelijk als partner willen voor de begeleiding van de studenten.

Ook is het belangrijk dat er binnen de vestiging van de ondernemer voldoende en gekwalificeerde mensen aanwezig zijn, zodat de leerlingen altijd met hun vraag terecht kunnen.

Tenslotte zorgt de ondernemer voor een goedlopend en regelmatig contact tussen HIP en haar klanten, maar is er ook contact met de scholen. Een gesloten driehoek waarbij het traject van de leerling voorop staat.

Wanneer en waar beginnen?

Momenteel is Instituut HIP op zoek naar franchisenemers in heel Nederland. Voorwaarde is wel dat de vestiging wordt gestart in een gebied waar veel kinderen wonen met ouders welke een gemiddeld hoger inkomen hebben. De formule biedt huiswerkbegeleiding, bijles en verdere studiebegeleiding in het hoge segment en werkt het beste in gebieden waar de inkomens dus relatief hoog liggen. Daarnaast is het belangrijk dat een locatie gevestigd is in de buurt van de doelgroep: om en nabij scholen en/of woonwijken.

Na doorloop van de training kan u na het ondertekenen van het franchisecontract direct starten met uw onderneming, indien er een gepaste locatie is gevonden.

[box]Meer weten over ondernemen bij Instituut HIP? Klik dan hier[/box]
×