Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Subway opent tweede drive-thru in Alkmaar

05 september 2019

Broodjesketen Subway heeft onlangs een nieuwe drive-thru vestiging geopend in Alkmaar. Gasten kunnen hier vanuit hun auto Subs, salades en wraps bestellen óf in het restaurant gaan eten. De nieuwe locatie dient tevens als opleidingslocatie voor (nieuwe) franchisenemers.

Opmerkelijke locatie

De nieuwe vestiging wordt gerund door de gebroeders Maikel en Bart Mienis. Het nieuwe restaurant is alweer de tweede van de drie nieuwe drive-thru restaurants die dit jaar opengaan. “Op 15 juli hebben we een drive-thru geopend in Amersfoort, in augustus volgde het restaurant in Alkmaar en eind dit jaar gaan we open in Hoorn”, vertellen Maikel en Bart Mienis, die als Business Development Agents verantwoordelijk zijn voor uitbreiding van Subway in de regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

In 2012 opende Subway de eerste drive-thru vestiging van Nederland, op de oostelijke ring van Alkmaar. Deze loopt heel goed. Opmerkelijk is dat er nu een nieuwe drive-thru vestiging in de regio Alkmaar bij komt. De gebroeders Mienis verwachten met de opening van de nieuwe vestiging een heel ander publiek te gaan bedienen. “De plek ligt midden in een sportgebied met een ijsbaan, wielerbaan en sportverenigingen in de buurt. Ook zijn er bedrijven en scholen dichtbij én ons Subway-restaurant ligt aan de N-weg richting Egmond aan Zee, dus rijden er ook veel toeristen langs.”

Opleidingslocatie

Het nieuwe restaurant zal tevens worden gebruikt om aspirant-franchisenemers op te gaan leiden. “We gaan het gebruiken als trainingslocatie. Nieuwe franchisenemers willen we hier klaarstomen voor het runnen van hun eigen Subway-restaurant. We hebben de moderne Fresh Forward inrichting en de nieuwste snufjes hier aangebracht, zodat ze in de juiste omgeving het vak leren. Boven het Subway-restaurant hebben we ons kantoor gevestigd. Zo kunnen we alles goed in de gaten houden: we zitten er letterlijk bovenop!” Van de circa 42.500 Subway restaurants zijn momenteel bijna 21.000 restaurants in eigendom van franchisenemers.

[box]Wil jij ondernemer worden bij Subway? Klik hier voor meer informatie.[/box]
×