Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Succesvol NEXXT GYM kiest voor expansie door middel van franchise

31 augustus 2021

NEXXT GYM is een uniek en succesvol franchise boetiek-studioconcept dat EMS-training van hoge kwaliteit biedt. Persoonlijke EMS (Elektro Musculaire Stimulatie) training is ontstaan in 2007 en werd in eerste instantie vooral in de topsport toegepast. Inmiddels is EMS de snelst groeiende fitnesstrend in Europa. Alleen al in Duitsland zijn er ruim 1.500 studio’s.

Directeur en franchisegever Thorsten Wilhelm is zelf afkomstig uit Duitsland en ziet in Nederland een groeimarkt voor EMS. “ Trainen met EMS is voor een brede doelgroep aantrekkelijk. Een training duurt maar 20 minuten maar het effect op de spierontwikkeling kun je vergelijken met enkele uren trainen in een reguliere sportschool. Bovendien belast deze trainingsvorm de gewrichten niet. Zowel mensen met uiteenlopende fysieke klachten als mensen met een drukke agenda komen bewust naar NEXXT GYM.”

Ondanks corona met onder meer tijdelijke sluitingen van sportscholen opende NEXXT GYM in 2020 vier studio’s: drie in Den Haag en een in Wassenaar. Alle vier draaien inmiddels dusdanig succesvol dat directeur Wilhelm de stap naar franchising een logische vindt.

Wilhelm: “Een studio is al winstgevend vanaf 60-80 klanten. Dat is echter een ondergrens. 120 tot 150 klanten per studio is met de juiste aanpak haalbaar en levert dan een zeer aantrekkelijk rendement. We merken dat onze professionele NEXXT GYM marketing formule voor een studio gemiddeld binnen drie maanden al tot winstgevendheid leidt”.

Elektro Musculaire Stimulatie (EMS) is een bewezen wetenschappelijke trainingsmethode die focust op spiergroei, vetverlies, cardiovasculaire training en het verminderen van pijnklachten. Het is daarmee een goede uitkomst voor mensen die bepaalde beperkingen hebben. NEXXT GYM biedt deze trainingsvorm aan onder begeleiding van hiertoe geschoolde trainers die klanten helpen hun individuele sportieve doelstellingen te behalen. Trainingen worden uitsluitend op afspraak gemaakt en bij voorkeur in duo’s. “ Zo kunnen we twee klanten tegelijk trainen, wat financieel aantrekkelijk is, en toch elke klant heel persoonlijk en intensief begeleiden”, aldus Thorsten Wilhelm.

In aanvulling op de trainingen biedt NEXXT GYM haar klanten ook de mogelijkheid om via een app de persoonlijke ontwikkelingen in bijvoorbeeld spieropbouw en gewichtsverlies te monitoren. Ook is er een voedingsapp waar klanten gratis gebruik van kunnen maken.

Een franchisenemer kan rekenen op uitgebreide begeleiding bij de uitrol van het NEXXT GYM concept, van interieur-ontwerp tot marketing en de inzet van gespecialiseerde personal trainers en een volledig digitale administratie. Daarmee is – zo benadrukt Wilhelm – de formule ook interessant voor investeerders die wel de zakelijke kansen willen benutten maar niet zelf uit de sportwereld komen. Voor dit type franchisenemers biedt Wilhelm een specifiek servicepakket.

[box]Ontvang gratis meer franchise informatie over NEXXT GYM![/box]

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×