Runnersworld
Runnersworld franchise formule

franchisen bij Runnersworld

  runnersworld

Over de formule

Het startpunt voor iedere loper! Runnersworld is een hardloopspeciaalzaak voor deskundig advies, uitgebreide loopanalyse, hoogwaardige A-merken schoenen, kleding, accessoires, voeding, en nog veel meer.

De geschiedenis

Runnersworld begon in 1988 toen een aantal fervente lopers en eigenaren van sportwinkels de koppen bij elkaar stak. Samen besloten zij een winkelformule van hardloopspeciaalzaken op te starten onder de naam Runnersworld. De meesten maakten van hun hobby hun beroep; de eerste slogan ‘gerund door runners’ was dan ook snel geboren. De keten groeide daarna met de populariteit van het hardlopen mee. De winkels verbreedden hun assortiment en de adviesfunctie werd steeds belangrijker.

Persoonlijk en deskundig

runnersworld-interieurRunnersworld is de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland. De keten heeft meer dan dertig winkels in Nederland en richt zich daarbij vooral op hoogwaardige service en advies. Bij de formule vinden hardlopers niet alleen een uitgebreid assortiment aan A-merk-hardloopschoenen, -kleding en -accessoires, ze kunnen er ook terecht voor een passend advies op hardloopgebied.

In de winkels staan ervaren en enthousiaste hardlopers klaar om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste schoen wordt gezet. Daarbij maken ze onder meer gebruik van een geavanceerde loop- en voetanalyse met videobeelden. Ook voor vragen rondom bijvoorbeeld trainingen, kleding, looptechniek, blessures, voeding en wedstrijdvoorbereiding kunnen lopers van alle niveaus bij Runnersworld terecht; van recreatief tot (semi) professioneel. Runnersworld is door de consument al zes keer uitgeroepen tot de Beste Winkelketen Sport in 2007, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014.

Runnersworld franchise

De formule biedt een uitgebreid instrumentarium om de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in te richten. Startend met een vestigingsplaatsonderzoek, analyse en selectie van de vestigingsplaats, vervolgens het opstellen van een ondernemersplan en een effectieve winkelinrichting. Ook op het gebied van communicatie en marketing biedt Runnersworld ruime ondersteuning aan de ondernemer die uiteraard wel zijn zakelijke zelfstandigheid in grote mate behoudt. Doordat de ondernemer ook ondersteund wordt in het inkoopproces kan hij/ zij zich volledig richten op de verkoop, verlening van service en het geven van adviezen.

RUN_100269_Formulehandboek.indd

Aangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Runnersworld franchise informatie

Activiteit:

Hardloopspeciaalzaak voor deskundig advies & uitgebreide loopanalyse. Verder biedt Runnersworld hoogwaardige A-merk schoenen, kleding, accessoires, voeding, etc.

Branche: -
Werkt met ondernemers sinds:1996
Entreegeld:€ 7.500
Jaarlijkse franchisefee: 3,5% formule- en 1,5% marketingfee over de omzet exclusief BTW.
Totale investering:Tussen € 175.000 en € 225.000 afhankelijk van aantal m²
Benodigd eigen vermogen:Vanaf € 50.000
Gemiddelde omzet pv:Afhankelijk van situatie en lokatie
Type samenwerking:Franchise
Omschrijving training:Nieuwe franchisenemers hebben de mogelijkheid een periode mee te lopen bij een collega-ondernemer.
Hoe is de inkoop geregeld:Centrale inkoopdagen waarbij een kern en adviescollectie wordt aangeboden.
Verkoop oppervlakte:Vanaf 200 m²
Locatie omschrijving:A2 / B1
Verzorgingsgebied:Primair 60.000 inwoners
Contact franchisegever: Neem contact op met deze formule

Aantal vestigingen

2017:
31 zelfstandig
Buitenland:
Geen

Runnersworld Twitter

Meer tweets...

skyscraper-banner-website

franchise-banner-abn-amro-3


seasons-artclass-banner

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Runnersworld

Vragen? Bel ons! 055-8200 226