Chocolate Company Enschede

Chocolate Company Enschede

Ondernemer worden bij Chocolate Company in Enschede

Chocolate Company is op zoek naar een ondernemer in Enschede.

Het verwennen van klanten met de meest heerlijke chocolade, top koffie, taarten en sandwiches om ter plekke of thuis van te genieten.

Franchise informatie Chocolate Company

Chocolate Company is op zoek naar ondernemers om in Enschede een nieuwe vestiging te starten. Wilt u in de koffie & espressobar ondernemen en wilt u dit in Enschede doen? Lees dan verder en vraag geheel vrijblijvend informatie aan bij Chocolate Company.

vrouw-met-kop-chocoladex450

Historie Chocolate Company 

Het verhaal van de Chocolate Company begon in 2004. In het keukentje in de eerste winkel in Aken maakten we heerlijke warme chocomelk. Die maakten we zelf, want de lekkerste, die hadden we nog nergens gevonden. Zelf aan de slag dus. Elke dag. Altijd een andere smaak proberen, ‘dat moet toch anders kunnen’, dacht Toussaint. ‘Daar moet toch een eenpersoons-portie voor te bedenken zijn…’ En daar was ie: de Hotchocspoon. Een lekkere brok chocolade aan een lepel die je door de warme melk roert.

Inmiddels zijn er al 17 Chocolate Company Cafés waarvan er 3 in eigen beheer en zijn we op zoek naar enthousiaste Chocolate Company franchise ondernemers om met ons verder te groeien.

De cafés van Chocolate Company

De cafés van Chocolate Company zijn een combinatie van een dag horeca zaak – waar je lekker kunt genieten van top koffie, 60 verschillende smaken chocolademelk, de lekkerste taarten, High Choc, High Tea, sandwiches en nog veel meer. – en een chocolade winkel waarin we onze home made Chocolate Company assortiment verkopen.

Franchisenemer worden bij Chocolate Company

Zelf zin in een prachtig avontuur?……ben je gek op chocolade, hou je van verleiden en kan je een team inspireren?…….en ben je in staat om aan onderstaande criteria te voldoen. Neem dan contact met ons op.

Een unieke ervaring binnen een uniek concept

  • Een geweldige selectie aan chocolade producten van hoogstaande kwaliteit in unieke smaken
  • Een moderne chocoladefabriek in Kerkrade
  • Een bewezen #1 winkel concept
  • Een sterk en winstmakend food/retail concept, klaar om uit te breiden doormiddel van nieuwe samenwerkingen
  • Succesvol in winter én zomer door de combinatie tussen chocolade en koffie en de zomerse chocoladeproducten als de Coldchoc

Franchisers worden permanent ondersteund op het gebied van

  • Trainingen: Denk hierbij aan o.a. Barista en chocolade trainingen
  • Manuals: Begrijpelijke uitleg over hoe het operationeel werkt en praktische zaken als bijv. bestellen, het gebruik van systemen tot het bereiden van sandwiches
  • Automatisering: Als modern en jong bedrijf werkt Chocolate Company met cloud-systemen voor kassa, personeelsplanning, marketing en communicatie. Dit zorgt voor hoge operationele flexibiliteit met relatief lage kosten
  • Marketing: Actieve e-commerce vanuit Chocolate Company met uitgebreide mogelijkheden tot eigen campagne materiaal en het personaliseren hiervan
  • Belangrijkste activiteit: Het verwennen van klanten met de meest heerlijke chocolade, top koffie, taarten en sandwiches om ter plekke of thuis van te genieten.

Chocolate CompanyAangesloten bij De Nationale Franchisegids - logo voor op website formule


Over Enschede

Enschede ligt in de gemeente Enschede, in Overijssel. In Enschede wonen ongeveer 157.838 mensen (bron: CBS). Vrij gemiddeld voor een plaats van deze grootte. Per huishouden verdiend men gemiddeld €29.600. Het landelijk gemiddelde, exclusief vakantietoeslag, is bruto €35.000. Het gemiddeld inkomen in Enschede ligt dus lager. Bij elkaar genomen verdienen de inwoners van Enschede dus zo’n €2.123.638.545. Dit ziet men weer terug in de WOZ-waarde van de huizen, welke gemiddeld €155.000 is in Enschede. In 2014 was de WOZ waarde in Nederland gemiddeld €211.000, in Enschede ligt dit dus lager. In Enschede hebben 4.1% van de mensen een uitkering. Waarmee het totaal aantal uitkeringsgerechtigden op 6.471 uitkomt.

Enschede is een typische studentenstad. Met een eigen hogeschool, ROC, kunstacademie en universiteit is dit aan alles te merken. De stad is tevens onderdeel van de regio Twente. In het centrum van de stad liggen een aantal pleinen waar het meeste van de retail en horeca gevestigd is. Daarnaast bevinden in Enschede zich een aantal winkelcentra. Vlak buiten de stad in Drienerlo is tevens het voetbalstadion ‘De Grolschveste’ te vinden, met daaromheen veel bedrijvigheid.

Er zijn naast Chocolate Company ook nog andere franchiseformules waarvoor Enschede interessant is. Bekijk alle franchise mogelijkheden in Enschede.

koffie & espressobar branche informatie

Franchiseformule Chocolate Company valt binnen de branche koffie & espressobar. Tot de branche koffie & espressobar behoren cafés waar consumenten ter plekke of thuis kunnen genieten van koffie, taarten, sandwiches en chocolade. Enkele bekende spelers in deze branche zijn Chocolate Company, Doppio Espresso, Leonidas, Gusto Coffee, Food & Drinks en Starbucks.

De afgelopen jaren is het aantal koffie & espressobars in Nederland flink toegenomen. De vraag naar koffie is niet alleen toegenomen, maar ook veranderd. De nieuwe koffiedrinker wil kwaliteit en afwisseling. Koffie is cultuur geworden. De consument drinkt wereldwijd steeds meer koffie, de vraag neemt jaar na jaar toe. De Nederlander drinkt gemiddeld 150 liter koffie en 90 liter thee. Koffie en thee staan, samen met water, in de top drie van de meest gedronken dranken van ons land.

De branche profiteert van de toenemende buitenhuisconsumptie. De consument kiest vaker voor meerdere eet- en drinkmomenten en dan veelal onderweg. Daardoor is er een sterke opkomst van koffie-to-go concepten op locaties met veel traffic, zoals winkelcentra, stations en luchthavens. Hippe koffiebarretjes schieten als paddenstoelen uit de grond en ook foodtrucks zijn terug van weggeweest waar een unieke smaak- en servicebeleving centraal staat.

De branche is een duidelijk voorbeeld van branchevervaging, ook wel blurring genoemd, waarbij samensmelting van horeca- en retailconcepten plaatsvindt. Deze trend creëert een extra beleving. Foodservice-concepten zijn steeds vaker op zoek naar unieke producten die gastvrijheid en een onderscheidende beleving ondersteunen. De consument laat zich graag verleiden tot het betalen van een meerprijs voor een product met een unieke beleving in een unieke setting. Traditionele cafés kennen een structureel dalende vraag. Thematisering en specialisatie gaan een steeds grotere rol spelen. Locatie in combinatie met het juiste concept is vaak doorslaggevend in de mate van succes. De toenemende impact van internet speelt hierbij een grote rol. Reviewsites en social media geven klanten inzicht in prijs, kwaliteit, sfeer en beleving.

Bron: ABN AMRO Insights, Rabobank Cijfers & Trends

Vestigingen Chocolate Company

Gegevens Enschede

Provincie
Overijssel
Gemeente
Enschede
Inwoners
157.838
Inkomen
€29.600
WOZ-waarde
€155.000

banner Invest Online FimR

 

 

 

Meer informatie  

Bent u geïnteresseerd in deze formule?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend informatie aan.

Ja ik wil gratis informatie over
Chocolate Company