Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Blog: Trainen bij Pepp.fit

Elektro Musculaire Stimulatie (EMS), wat is dat nou precies en waar is het goed voor? Dat vroeg ik mij ook af. Franchiseformule Pepp.fit was bereid om mij een kijkje in de keuken te geven. Nu nog voel ik de positieve effecten van deze training, tegen al mijn verwachtingen in.

Fit

Ik sport best veel vind ik zelf. Twee keer per week heb ik een uur lang personal training en zes keer per week rij ik paard. Daarnaast werk ik fulltime bij De Nationale Franchise Gids en heb ik geen tijd om nog extra te sporten ’s avonds. In het kader van tijdgebrek zou EMS de ideale oplossing zijn, echter is dit nooit in mijn hoofd opgekomen. Om heel eerlijk te zijn dacht ik niet dat EMS iets toe zou kunnen voegen aan mijn toch al actieve leefstijl. Echter, nieuwsgierig als ik ben greep ik het aanbod van Pepp.fit met beide handen aan.

Ontvangst

Vrijdag jl. werd ik met open armen ontvangen in Etten-Leur door mijn contactpersoon en tevens man achter EMS-formule Pepp.fit Jean-Pierre Wilde. Onder het genot van een bekertje water werd er een intake gedaan. Op basis van een vragenlijst kon mijn trainer een inschatting maken van mijn doelen en hoe die te bereiken. Na een uitleg over EMS kreeg ik een speciale outfit om aan te trekken voor onder het elektroden pak.

Spierspanning

Eenmaal in het pak werd per spiergroep de hoeveelheid spanning ingesteld. We begonnen met de voorkant van mijn bovenbenen. Het begint als een kriebel maar al snel moet je de puls weerstand bieden. Daarna volgen je hamstrings, billen, onderrug, midden van de rug, bovenste stuk van de rug, nek, schouders, armen, borst en buikspieren. Bij elke spiergroep mag je aangeven hoeveel je denkt te kunnen hebben.

Als alle spiergroepen zijn geactiveerd, begint de training. Vier seconden lang is er een puls, gevolgd door vier seconden rust. Tijdens de vier seconden puls doe je een oefening. Het zijn vrij basic oefeningen die de trainer duidelijk voordoet. Echter is het pittig om deze uit te voeren terwijl je spieren worden geactiveerd. Een EMS training bij Pepp.fit duurt 20 minuten. Omdat ik niet had verwacht dat het zo intensief zou zijn, mocht van mij de spanning intensief worden afgesteld. Daardoor moest ik na 12 minuten voortijds afhaken; daar gaat de illusie dat ik fit ben.

Shake en spierpijn

Eenmaal weer in mijn eigen outfit kreeg ik een proteïne shake om nog even bij te komen. Met de trainer en Jean-Pierre heb ik mijn training nabesproken en aangegeven wat ik van deze ervaring vond. Lang verhaal kort: ik vond het echt heel erg tof en kan niet wachten tot het mogelijk is een EMS training te volgen in mijn eigen woonplaats (Apeldoorn)! Het was totaal anders dan ik had verwacht.

De dag daarna zou ik personal training hebben, deze heb ik afgezegd want mijn spieren konden niet meer. Dat klinkt misschien niet positief maar ik vind het heerlijk! Vier dagen later voel ik mijn spieren nog.

EMS bij blessures

Tot slot was ik toevallig ook de meest geschikte kandidaat binnen ons team om een training bij Pepp.fit te testen. Op voorhand was dit niet bekend bij Pepp.fit maar ik heb een knieblessure die mij beperkt in het sporten zonder begeleiding. Om specifiek te zijn loop ik sinds 2015 rond met een ijzerwerk in mijn knie. Dit heb ik uiteraard aangegeven tijdens mijn intake afgelopen vrijdag. Van Jean-Pierre had ik al begrepen dat EMS zijn oorsprong vindt in de zorg/fysiotherapie. Zo kunnen sporters, bijvoorbeeld voetballers, met blessures toch met EMS hun beenspieren blijven ontwikkelen. Dus ondanks mijn blessure kon ik toch volwaardig trainen, omdat er geen gewrichtsbelasting is met EMS. Een groot voordeel wat mij betreft.

Pepp.fit

Naast een licentiehouder in Apeldoorn, zoekt Pepp.fit in veel andere plaatsen binnen Nederland nog licentiehouders. Pepp.fit is een startende formule en zal ook aanwezig zijn op de franchisebeurs op 4 & 5 april aanstaande. Daarnaast heb ik begrepen dat je als potentiele licentiehouder van harte welkom bent om ook een training bij Pepp.fit te volgen.

Is jouw interesse gewekt na het lezen van dit artikel? Neem dan voor meer informatie vrijblijvend contact met de formule op.

 

Laura van der Molen

Accountmanager bij De Nationale Franchise Gids

 

×