Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Otto Simon neemt Marskramer over

Otto Simon, het moederbedrijf van franchiseformule Top1Toys, neemt Marskramer over van Audax. De speelgoedverkoper neemt ook de formules Novy, Prima en Groothandel Gouda over. Deze formules zullen vanwege de naamsbekendheid omgebouwd worden naar Marskramers.

Otto Simon ziet de toevoeging van deze vier huishoudformules als een ideale aanvulling op hun winkelportefeuille. Het bedrijf bezit onder andere Top1Toys, de op een na grootste speelgoedketen van Nederland. “Veel huishoudwinkels verkopen speelgoed. Tevens opereren diverse Top1Toys-vestigingen al als combinatie met Marskramer, Prima, Novy, Groothandel Gouda én Blokker. Die combinatiewinkels zijn, ook in kleinschalige winkelgebieden, een succes”, aldus een woordvoerder van Otto Simon.

Plannen

Marskramer werd in de afgelopen jaren steeds minder zichtbaar in de winkelgebieden. Het aantal vestigingen liep van 200 snel terug naar 34. De nieuwe eigenaar van de formule is van plan om een groot deel van de 123 vestigingen van Novy, Prima en Groothandel Gouda om te bouwen naar Marskramer. Op deze manier wil de organisatie profiteren van de naamsbekendheid van Marskramer en de zichtbaarheid van de formule weer herstellen. In de komende weken worden de plannen uitgewerkt en zullen die gepresenteerd worden aan de ondernemers. ‘Vernieuwen’ is een kernbegrip in deze plannen. Zo wil Otto Simon o.a. de webshops van de huishoudformules flink opknappen.

Tweede overname in korte tijd

Twee jaar geleden was Marskramer al betrokken bij een overname. Toen werd Audax de nieuwe eigenaar van de formule, die het van Blokker kocht. Audax is bekend van de formules The Read Shop, Bruna en AKO. Eerder dit jaar werd echter bekendgemaakt dat Audax de formule weer van de hand wilde doen.

×