Als ondernemer ontkom je er niet aan om zo nu en dan in jouw bedrijf te investeren. Zo moeten oude machines en/of voertuigen na een x-aantal jaar vervangen worden door nieuwe. Daarnaast kan het zijn dat je jouw bedrijfspand uit wilt breiden. Zowel de aanschaf van bedrijfsmiddelen als uitbreiding is niet bepaald goedkoop. Beschik je niet over de benodigde financiële middelen? Dan schuif je zo’n investering mogelijk op de lange baan. Zonde, want met behulp van een zakelijke financiering behoort een dergelijke investering toch tot de mogelijkheden. Wanneer dit jou wel wat lijkt, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen we je namelijk precies hoe geld lenen voor je zaak in zijn werk gaat.
Kies de juiste financieringsvorm
Veel ondernemers zijn niet thuis in de wereld van zakelijke financieringen. Geldt dit ook voor jou? Dan weet je ongetwijfeld niet dat er verschillende mogelijkheden zijn voor wat betreft een zakelijke financiering. Toch is dit wel degelijk het geval. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt, zetten we de mogelijkheden voor geld lenen zakelijk hier op een rijtje.
1) Zakelijke lening
Wanneer je als ondernemer een zakelijke financiering nodig hebt, neig je waarschijnlijk al snel naar een zakelijke lening. Dit komt vooral doordat dit de bekendste vorm van zakelijk financieren is. Veel ondernemers vragen een zakelijke lening aan om een langlopende investering in hun bedrijf te kunnen doen. Denk hierbij aan uitbreiding van een bedrijf of de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig. Sluit je een zakelijke lening af? Dan stort een geldverstrekker het bedrag in één keer of in delen op jouw rekening. Hierdoor kun je er vrijwel direct de gewenste investering mee doen.
2) Zakelijk krediet
Qua naam lijkt zakelijk krediet misschien op een zakelijke lening, maar toch verschillen deze twee financieringsvormen wezenlijk van elkaar. Zo stort een geldverstrekker het bedrag bijvoorbeeld niet op jouw rekening als je voor zakelijk krediet kiest. Zij zetten het bedrag namelijk voor je klaar op een speciale rekening. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Ondernemers kiezen vooral voor zakelijk krediet om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of om de dagelijkse uitgaven van hun bedrijf mee te betalen.
Hoeveel kun je lenen?
Nu je weet wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft zakelijk financieren, kun je bepalen wat voor jouw bedrijf de beste optie is. Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel geld je kunt lenen. Dit is lastig te zeggen, want het te lenen bedrag kan per financieringsvorm en per geldverstrekker verschillen. Grofweg ligt het te lenen bedrag tussen de 5000 en 1 miljoen euro. Denk nu niet dat iedere ondernemer ook het maximale bedrag kan lenen, want dat is niet het geval. Om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt, kun je het beste eerst een bedrijfsfinanciering berekenen. Je weet in dat geval namelijk precies hoeveel geld je kunt lenen.
Vraag jouw zakelijke financiering online aan
Wil je een zakelijke financiering aanvragen? Dan ben je mogelijk benieuwd hoe je dit precies doet. Gelukkig is het aanvragen van een zakelijke lening of zakelijk krediet niet bijzonder ingewikkeld. Je hoeft er vandaag de dag namelijk de deur niet meer voor uit. Bij de meeste geldverstrekkers kun je namelijk online een zakelijke financiering aanvragen. Je kunt 24/7 een aanvraag indienen, waardoor je er zelf een geschikt moment voor uit kunt kiezen. Om het aanvraagproces gemakkelijk te doorlopen, raden wij je aan de financiële gegeven van jouw bedrijf bij de hand te houden.