Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Poké Perfect introduceerde poké bowl in Nederland

Poké Perfect was het eerste bedrijf dat de poké bowl in Nederland introduceerde. Dat is inmiddels bijna 4 jaar en 9 vestigingen geleden. Medeoprichter Quinta Witzel gaf het menu afgelopen zomer een complete make-over. “Poké is inmiddels in heel Nederland bekend geworden, dus moeten we blijven innoveren om onderscheidend te blijven.”

Quinta Witzel ziet om haar heen dat collega-ondernemingen door de gevolgen van de coronacrisis de deuren hebben moeten sluiten. “Alle Poké Perfect vestigingen zijn tijdens corona gewoon opengebleven. Wij zijn vanaf de start in 2016 altijd al sterk geweest in delivery en take-out en dit kwam duidelijk van pas tijdens de coronacrisis’.

Doorslaand succes

Zo’n 4 jaar geleden introduceerden Witzel en haar broer Gerrit Jan de poké bowl in Nederland. Na een carrière als model, waarvoor ze de hele wereld over vloog, merkte Witzel dat ze moeite had om in Nederland haar gezonde levensstijl vast te kunnen houden. “Een dergelijk gezond concept was er gewoon niet. Daarop besloten mijn broer en ik een kleine vestiging te openen aan de Amsterdamse Prinsengracht om poké in Nederland van de grond te krijgen. Het bleek een doorslaand succes. Op dit moment zien we door heel Nederland poké bowls op de menukaart staan. Daarom veranderen we regelmatig ons eigen menu. We moeten blijven innoveren en verrassen.”

Elke vestiging haar eigen dynamiek

Poké Perfect heeft inmiddels 4 franchisevestigingen en 5 eigen vestigingen. De vierde franchisevestiging, gevestigd in Almere, opende afgelopen juni haar deuren. Elke vestiging bij Poké Perfect heeft haar eigen dynamiek. “Aan de Amsterdamse Zuidas liggen de piekmomenten logischerwijs rond de middag”, legt Witzel uit. “In het centrum van Utrecht, waar wij een pand van 200 vierkante meter hebben, loopt het de hele dag door, ook op het terras.”

Ondernemers

Broer en zus Witzel willen graag verder groeien in franchise en zoeken daarom ondernemers. “De ondernemer die bij ons past heeft natuurlijk passie voor horeca en het ontvangen van gasten. Zelfsturend, flexibel en probleemoplossend zijn, horen daarbij. Ons concept is laagdrempelig, want we sluiten om 21:00 uur – je werkt dus niet door tot midden in de nacht. Ons concept is gezond, snel, voedzaam en goed bezorgbaar. De coronacrisis heeft bewezen dat Poké Perfect juist nu kan groeien.”

[box] Wil je ondernemen bij Poké Perfect? Klik hier. [/box]
×