Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Op zoek naar personeel? Deze dingen wil je weten!

14 mei 2024

Dat de arbeidsmarkt momenteel uitdagend is, dat is een feit. En daarmee bedoelen we natuurlijk vooral uitdagend voor werkgevers. Je kan nog zo je best doen om het je werknemers naar de zin te maken, het blijft een behoorlijke uitdaging om je personeelsbestand goed gevuld te houden. Het maakt daar vandaag de dag eigenlijk niet meer heel veel bij uit in welke sector jij je bevindt, van de zorg tot de retail, overal staan ze te springen om goede mensen. Natuurlijk is hier geen eenduidige oplossing voor, maar er zijn wel tips die aantoonbaar hun succes hebben bewezen. Welke dat zijn? Lees snel verder.

De technologie staat voorop

We leven in een tijd dat de ene technologische ontwikkeling de andere in rap tempo opvolgt. Iets wat we maar beter kunnen omarmen, in plaats hiervan weerstand tegen te blijven bieden. Niet alleen uit efficiëntie oogpunt, maar ook vanuit het personele opzicht is dit aan te raden. Het kan er namelijk voor zorgen dat door een optimale inzet van de laatste slimme oplossingen je een aantal FTE kunt besparen of dat je die juist beter kunt inzetten. Een voorbeeld van mogelijkheden die er aan zitten te komen worden samengebracht onder het IOT, of voluit het internet of things. Dit is een systeem wat diverse apparaten onderling verbindt en waar zelfstandig acties uit voort kunnen ontstaan. Dit klinkt wellicht nog een beetje als een ‘ver van mijn bed’-show maar wanneer je concreet bekijkt wat de uitwerking ervan kan zijn, dan zul je merken dat het voor veel bedrijven zeker iets kan betekenen. Denk aan een voorraad die bijna op is en wat zelfstandig een seintje aan de leverancier geeft dat dit bijgevuld moet worden. Niemand nodig in het magazijn om de voorraad te checken en altijd een optimale voorraad aanwezig. Kleine zaken met groot resultaat, klinkt goed toch?

Voorkomen is beter dan genezen!

Een andere tip die vandaag de dag steeds belangrijker wordt, is goed kijken als werkgever naar de secundaire voorwaarden. Laat je niet door een kostenoptimalisatie verleiden tot het besparen op personeel, maar ga altijd voor een goede behandeling van je huidige werknemers. Van de mogelijkheid tot thuiswerken tot een gezonde kantine, allemaal zaken die uiteindelijk bijdragen aan het welzijn van jouw personeelsleden. De kosten zullen hiervan altijd de baten vooruit zijn, want nieuw personeel vinden en aannemen kost meer tijd en geld. Dus zorg ervoor dat wat goed is je zeker behoudt, en liever nog dat je er iets extra’s in investeert. Iets wat uiteindelijk je bedrijfsresultaat zeer ten goede komt.

Voel je geen slechte werkgever wanneer je vandaag de dag kampt met een niet optimaal gevuld personeelsbestand. Veel ondernemers hebben er last van en kennen dezelfde uitdagingen. Investeer in zaken om te voorkomen dat je een leegloop krijgt en kijk ook naar de laatste technologische ontwikkelingen zoals het internet of things. Dit gaat je uiteindelijk veel opleveren en gaat de prestaties van je bedrijf ten goede komen. Succes in deze uitdagende tijden!

×