Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Waarom factoring interessant is voor een franchisenemer

17 mei 2024

Wanneer je een franchisenemer bent, dan is het natuurlijk van belang dat je je zaken op orde hebt. Zo kan het zijn dat je facturen de deur uit moet sturen, dat je een bedrijf op de juiste benen moet zetten en dat je natuurlijk je werkzaamheden juist wil uitvoeren. Hierbij kan factoring een goede uitkomst zijn voor een franchisenemer, vooral als het gaat om de financiën. Hieronder leggen we je precies uit waarom juist factoring interessant is voor een franchisenemer en hoe je het precies kunt gebruiken.

1. Wat is factoring?

Factoring is het uit handen geven van de facturen aan een factoringmaatschappij. Als franchisenemer heb je natuurlijk ook te maken met facturen die je stuurt naar de klanten. Om te voorkomen dat je lang hoeft te wachten op de klanten die de facturen moeten betalen, kun je hulp inschakelen van de factoringmaatschappij. Zij zullen namelijk, in plaats van de klant, de factuur betalen. Bovendien doen zij dit ook nog eens heel vlot: vaak al binnen 24 uur. Op die manier hoef je als franchisenemer niet meer te wachten op openstaande facturen.

2. Hoe kun je factoring gebruiken als franchisenemer?

Als franchisenemer heb je natuurlijk een onderneming onder het mom van een grotere bedrijfsketen of organisatie. Zo ben je nog steeds ondernemer en is het dus prettig als verschillende bedrijven jouw facturen snel en gemakkelijk afhandelen. Zo kan het dus best weleens voorkomen dat een bedrijf jouw factuur niet betaalt of dat het niet netjes wordt afgehandeld. Op die manier kun je dus bijvoorbeeld Factris inschakelen. Dit is een factoringbedrijf die ervoor zorgt dat je binnen 24 uur het geld op je rekening hebt staan. Op die manier creëer je veel cashflow, waardoor je binnen mum van tijd lekker kunt gaan groeien als franchisenemer en waardoor je zaken kunt blijven doen.

3. Voordelen van factoring voor franchisenemer

Mocht je willen kiezen voor factoring als franchisenemer, dan is het natuurlijk wel prettig als je de voordelen ervan kent. Op die manier kun je er namelijk gemakkelijk gebruik van maken en kun je binnen no time zonder problemen aan de gang. Allereerst is factoring dus ideaal voor de cashflow binnen jouw onderneming. Zo kan het zijn dat je een factuur stuurt en die niet wordt betaald. Door middel van factoring heb je dit probleem niet meer. Je hoeft namelijk niet te wachten op klanten, want het wordt snel uitbetaald. Verder is het ook voordelig dat je het overzicht kunt bewaren. Aangezien je snel het geld binnen krijgt, hoef je niet bij te houden wat betaald is en wat niet. Zo is het voor je eigen overzicht ook enorm prettig. Als laatste is het ook gemakkelijk om je facturen uit te besteden aan een factoringbedrijf. Op die manier hoef je er zelf niet meer naar om te kijken en kun je snel genieten van de cashflow die je creëert door middel van factoring.

4. Tip: houd ook de rest van de financiën overzichtelijk

Factoring kan een hulpmiddel zijn om jouw financiën in orde te houden en overzichtelijk te houden. Je weet immers zeker dat de facturen snel worden betaald. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over openstaande facturen, waardoor jouw administratie in de war kan raken. Factoring is dus een goede tip voor het doen van de financiën als franchisenemer.

Door te werken met factoring, zorg je ervoor dat het gedeelte omtrent de facturen overzichtelijk blijft. Maar de financiën is meer dan alleen het versturen van facturen. Zo moet de rest van het financiële plaatje ook overzichtelijk blijven. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van offertes en het uitkeren van loon. Overzichtelijk te werk gaan, zorgt er over het algemeen voor dat je de rust kunt bewaren.

×