Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

De glazen revolutie

28 september 2023

Nederland verandert. Terwijl in veel sectoren de fysieke infrastructuur zich gestaag ontwikkelt, maakt onze digitale infrastructuur reuzensprongen. Glasvezel wordt de norm op steeds meer plaatsen door het hele land. Dit biedt kansen voor franchisenemers.

Helemaal in franchise is het belangrijk dat zaken zoals telefonie, internet, alarm, pin en virusbescherming goed geregeld zijn en 24/7 werken. Door hier centraal een arrangement af te sluiten zijn zowel de franchisegever als diens franchisenemers verzekerd van uniforme kwaliteit tegen scherpen voorwaarden. Franchiseformules als Jamin, Ballorig en 30ML maken hier al gebruik van.

Elke maand worden nieuwe gebieden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dit gaat verder dan de grote steden; ook kleinere gemeenten en zelfs landelijke gebieden krijgen toegang tot deze razendsnelle connectiviteit. Voor ondernemers biedt dit ongekende kansen. Zo wordt regionaal zakendoen plotseling veel dynamischer. Een bedrijf in Leeuwarden kan nu net zo efficiënt digitale diensten leveren aan klanten in Maastricht als aan hun buren. De digitale grenzen vervagen, waardoor het MKB op nationaal niveau kan opereren met het gemak van lokaal zakendoen.

Bij Digihero zien we een duidelijke trend. Bedrijven die vroeg inspelen op de beschikbaarheid van glasvezel in hun regio, plukken daar de vruchten van. Zij profiteren van een verbeterde onlinedienstverlening, soepelere interne communicatie en een grotere marktreikwijdte. Natuurlijk brengt deze digitale expansie ook uitdagingen met zich mee. Het gaat niet alleen om het hebben van een glasvezelverbinding, maar ook om hoe u deze optimaal benut. Digihero staat klaar om MKB’ers te begeleiden in deze nieuwe fase van digitale groei.

De razendsnelle uitrol van glasvezel in Nederland herdefinieert het speelveld voor het MKB. Met de juiste begeleiding en visie kan elk bedrijf profiteren van deze nationale digitale upgrade.

 

Soufiane Achraa (soufiane.achraa@digihero.nl)
Manager franchise
Digihero

×