Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Franchisen en een vervolg opleiding?

22 augustus 2022
Wat zijn de toelatingseisen voor een online master?

Zowel voor franchisenemers als voor het personeel wat zij op de loonlijst hebben staan, loont het om regelmatig aan een vervolgopleiding te starten. De wereld verandert snel, wat het cruciaal maakt om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen de branche. Het voorkomt een achterstand op concurrenten. Een master volgen aan een universiteit of hogeschool is niet altijd een optie, daar men de bestaande werkzaamheden voort moet kunnen zetten. Een passend alternatief is een online master, welke (gedeeltelijk) in de eigen tijd gevolgd kan worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verschillende NCOI opleidingen. Het is een voorbeeld van een partij die online onderwijs mogelijk maakt. Bekijk deze pagina om er meer over te lezen.

Nieuwe kansen ontdekken door een opleiding te volgen

Het volgen van een deeltijdopleiding bij een partij als NCOI biedt franchisenemers verschillende kansen. Denk aan de mogelijkheid om je bestaande netwerk met professionals binnen en buiten je branche uit te breiden. Een opleiding volgen, zelfs online, is immers ook een kans om te netwerken met andere deelnemers. Daarbij biedt een online master je nieuwe inzichten, die je in de praktijk kunt brengen binnen je eigen organisatie. Naast de voordelen die het volgen van een online master jou biedt, is het verstandig deze mogelijkheid te faciliteren voor werknemers. Ook zij hebben er baat bij hun kennis op peil te houden door regelmatig een aanvullende opleiding te volgen. Dit kan een algemene master zijn, maar ook een verdieping op een specifiek, relevant onderwerp. Veel werkgevers bieden hun werknemers momenteel al een dergelijke voorziening.

Toelatingseisen op de website van opleidingsinstituut vermeld

Over het algemeen worden de toelatingseisen voor een online master op de website van een opleidingsinstituut vermeld. Het komt voor dat men vereist dat een deelnemer reeds een bachelor passend bij het onderwerp van de master heeft afgerond. Op deze manier weet het opleidingsinstituut zeker dat de basiskennis van deelnemers op orde is. Iets wat niet alleen wenselijk is voor het opleidingsinstituut, maar ook voor de deelnemer zelf. Zonder een dergelijke basiskennis zou deze niet het maximale uit de opleiding kunnen halen. Daarbij zou dit de online master kunnen vertragen, daar het antwoord op de vragen van een deelnemer zonder basiskennis al bekend is bij andere deelnemers aan de online master. Heb jij al een online master op het oog die past bij het werk wat je uitvoert als franchisenemer of als medewerker van een dergelijke organisatie?

×