Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Houd als franchiser grip op je bedrijf

05 september 2022


Van witgoedspecialist tot hypotheekverstrekker en van speelparadijs voor kinderen tot kapsalon, franchisebedrijven zijn er in vele soorten en maten. Wat ze over het algemeen met elkaar gemeen hebben, is dat ze werken met personeel. Het valt voor ondernemers tegenwoordig niet mee om aan voldoende gekwalificeerd personeel te komen. Maar wanneer dat gelukt is, begint eigenlijk het avontuur pas echt. Een bedrijf presteert namelijk op zijn best wanneer de sfeer op de werkvloer goed is. De teamspirit vormt een belangrijke schakel in het succes van een onderneming. Zorg ervoor dat je met name in administratief opzicht alles goed regelt, want dat geeft rust!

Alles goed geregeld

In elk bedrijf kan zich een situatie voordoen waardoor je onverwacht moet improviseren. Iemand kan plotseling door ziekte uitvallen en dan moet je snel kunnen schakelen. Het is dan van belang dat je een goed beeld hebt van de beschikbaarheid van je overige medewerkers. Zeker als het bedrijf wat groter is, wil je daarbij ook weten welke teamleden op welke functies ingedeeld kunnen worden. Tegenwoordig is een goede personeelsplanning maken geen ingewikkelde zaak meer. De computer neemt ons veel werk uit handen en geeft een goed inzicht in de mogelijkheden. Je wilt immers voorkomen dat je nee moet verkopen aan je klanten omdat jij de planning niet goed op orde had! Je medewerkers zullen bovendien hun taken gewoon met plezier blijven doen, wanneer alles soepel verloopt.

Gewerkte uren

Ben je actief in een bepaalde vorm van dienstverlening, waarbij het aantal gewerkte uren van doorslaggevend belang is voor het bepalen van de prijs? Dan is een goede urenregistratie onmisbaar. Je kunt die op twee manieren benutten. Op de eerste plaats baseer je er je offertes op, maar ook het verwerken van de declaraties van je medewerkers wordt een stuk eenvoudiger als je de urenregistratie goed op orde hebt.

Overzicht

Gemak dient de mens! In een bedrijf met twee mensen, weet je van elkaar precies wie wat doet. Maar zodra het er meer worden, raak je snel het overzicht kwijt. Soms maken mensen wat extra overuren om een piek in het werk te kunnen opvangen. Een andere keer nemen ze juist een verlofdag op. Zie dat allemaal maar goed bij te houden! Met de juiste tool is het een fluitje van een cent en wordt het bijhouden van deze zaken zelfs een leuk klusje dat je veel voldoening geeft

×