Ahold en V&D gaan samenwerking aan in de VS

Gepubliceerd op , door De Nationale Franchise Gids

Ahold en V&D, moederbedrijven van franchiseformules Albert Heijn en La Place, gaan samenwerken in de Verenigde Staten. Ahold-dochter Fresh Formats heeft een vestiging van bfresh in Boston geopend via een licentieovereenkomst met een instore restaurant van Little Kitchen, de Amerikaanse versie op La Place. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

V&D is gestart met het uitproberen van de La Place formule in de Verenigde Staten, onder de naam Little Kitchen. Ze introduceerden de formule vorig jaar op de kantoren van Google. Ahold heeft ruim een jaar geleden Fresh Formats in het leven geroepen, om kleine dingen te proberen en als het niet lukt, ook weer van de markt te halen.

Rabobank-analist Patrick Roquas dicht de formule van bfresh, ondanks dat het nog in een testfase bevindt, goede kansen toe. Volgens de analist heeft Ahold vernieuwingen hard nodig in de Verenigde Staten. Volgens Roquas ziet bfresh er veelbelovend uit en krijgt de met name Nederlandse bezoeker direct het gevoel dat men in een vestiging van La Place staat.

Delen:

Gerelateerde artikelen

Laatste franchisenieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.