Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Finalisten bekend van de Franchise Starter Award 2023

12 september 2023

Ruim een maand lang kon iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete, startende franchiseformule. Vanochtend, dinsdag 12 september, werden de finalisten bekend gemaakt van de Franchise Starter Award 2023. De drie finalisten zijn: Boomerang Business Collective, Live Escape en Meet & Ribs. Welke van de 3 formules dit jaar met de Franchise Starter Award naar huis gaat, zal bekend worden op 9 november a.s. tijdens Het Nationale Franchise Congres.

Jurydag

In totaal streden er 10 formules voor een plekje in de top 3. Er zijn ruim 2.500 stemmen uitgebracht. Op 25 oktober a.s. geven de drie finalisten een presentatie aan de vakjury. Hierin leggen zij uit waarom ze de Franchise Starter Award 2023 moeten winnen. De jury zal bestaan uit:

  • Evelien Croonen, Universitair docent, Rijksuniversiteit Groningen.
  • Jacky Michels, Franchisedirecteur iQ Coaches.
  • Murat Cifci, CEO en founder Ekmekci – Winnaar Franchise Starter Award 2022.
Pitch op Het Nationale Franchise Congres

Tijdens Het Nationale Franchise Congres op 9 november a.s. zullen de finalisten in een drie minuten durende pitch het publiek overtuigen waarom zij de beste, startende franchiseformule van dit moment zijn. Het publiek bestaat uit de ruim 120 aanwezige franchisegevers.

Na de pitches is het aan het publiek om hun stem uit te brengen. De winnaar wordt bepaald op basis van het oordeel van de aanwezigen franchisegevers en van de al eerder gegeven waardering door de vakjury. Beide onderdelen tellen voor 50% mee in de einduitslag.

Franchise Starter Award 2023

De organisatie van Het Nationale Franchise Congres bestaat uit zes partijen: ABN AMRO, Ludwig & Van Dam, Lekkerland, Digihero, Tork en De Nationale Franchise Gids. Elke medeorganisator levert een bijdrage leveren aan de ‘prijzenpot’ in de vorm van (hun eigen) dienstverlening. Naast een bokaal en uitgebreide media-aandacht, ontvangt de winnaar van de award een dienstenpakket ter waarde van € 5.000 van deze zes franchiseprofessionals. Deze professionals zullen de winnaar ondersteunen om de formule naar een hoger niveau te tillen.

×