Mijn favorieten

Er zijn nog geen favoriete franchiseformules geselecteerd

Finalisten Franchisenemer van het Jaar 2023 bekend!

De afgelopen weken kon iedereen een stem uitbrengen op één van de twaalf genomineerden van Franchisenemer van het Jaar 2023. Het fanatisme van de franchisenemers en de massale betrokkenheid van hun achterban hebben ervoor gezorgd dat er ruim 5500 stemmen zijn uitgebracht. Inmiddels zijn de stemmen geteld en zijn de drie finalisten bekend. De finale vindt plaats op zaterdag 7 oktober a.s. tijdens De Nationale Franchise Beurs.

“Tot kort voor de sluiting van de stemronde was nog niks bepaald: het verschil in het aantal stemmen tussen de top 5 genomineerden was minimaal. Tot op het laatste moment was het spannend,” aldus medeorganisator Sophie ten Bosch. “Het was geweldig om te zien hoe de twaalf finalisten de afgelopen weken de strijd aan gingen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Het fanatisme was ongekend! We zijn verheugd de drie finalisten bekend te maken.”

Finalisten Franchisenemer van het Jaar 2023
  • Jan Maat, franchisenemer van Pearle Opticiens Rijssen, Hardenberg, Eibergen en Borculo.
  • Gianmarco Tutone, franchisenemer van Kwalitaria Prinsenland en Barentsz.
  • Ronald van Kolthoorn, franchisenemer van Bakker Bart Ede Centrum, Rijssen en binnenkort opent Bakker Bart Wageningen.

Vrijdagochtend werden de finalisten opgebeld met het goede nieuws. “We staan gewoon in de finale,” lacht Jan Maat vol ongeloof. “Ik heb overal kippenvel.” Ook Ronald van Kolthoorn mocht vanochtend het feestelijke nieuws ontvangen. “Wat gaaf!” lacht Ronald. “In de vestiging deelden we flyers uit aan gasten met een QR code zodat ze op mij konden stemmen. Ik wil iedereen die op mij heeft gestemd enorm bedanken!”

Jan en Ronald zullen het in de finale opnemen tegen franchisenemer Gianmarco. Ook hij deelde flyers uit aan al zijn gasten. “Ik ben dankbaar dat er zo massaal op mij is gestemd, dit had ik echt niet verwacht. Ik kijk uit naar de finale op zaterdag 7 oktober tijdens De Nationale Franchise Beurs.”

Hoe ziet de finale eruit?

Mystery shopping platform Secret View zal stilletjes een bezoek brengen aan de drie finalisten om ze te beoordelen aan de hand van verschillende criteria. Daarnaast zullen De FranchiseAdviseur en Franchisefactory fungeren als vakjury. Zij zullen de finalisten beoordelen op factoren zoals klantbeoordelingen en benchmarking. Tot slot geven Jan, Gianmarco en Ronald een korte pitch tijdens De Nationale Franchise Beurs op zaterdag 7 oktober waarna de bezoekers van de franchisebeurs hun stem uit mogen brengen. De drie scores worden bij elkaar opgeteld, waarna duidelijk zal worden welke franchisenemer met de titel Franchisenemer van het Jaar 2023 naar huis gaat.

Wil jij graag je stem uitbrengen op één van de drie finalisten? Of ben je benieuwd of een eigen onderneming iets voor jou is? De Nationale Franchise Beurs biedt de kans om direct in contact te komen met ruim 80 aanwezige franchiseformules en specialisten. Via onderstaande button kan je gratis kaarten aanvragen.

Gratis kaarten

×